NaslovnicaVijestiImigrant koji je u Njemačkoj osuđen zbog silovanja pušten na slobodu

Imigrant koji je u Njemačkoj osuđen zbog silovanja pušten na slobodu

23-godišnjak imigrant koji je stigao u Njemačku kao izbjeglica 2015. godine, osuđen je na 22 mjeseca uvjetnog zatvora zbog silovanja, ali je odmah pušten na slobodu

Afganistanac Mohammad M., 23-godišnjak koji je stigao u Njemačku kao izbjeglica 2015. godine, osuđen je na 22 mjeseca uvjetnog zatvora zbog silovanja, ali je odmah pušten na slobodu, objavio je njemački list Bild nakon suđenja u Regensburgu.

Sudac je obrazložio svoju odluku navodeći da je Mohammad M. “primjer kako se netko može uspješno integrirati u njemačko društvo” te da je “u osnovi potpuno integriran”, što je bio razlog za puštanje na slobodu unatoč optužbama za seksualno nasilje.

Optuženi je prethodno osuđen zbog silovanja maloljetnice i seksualnog zlostavljanja nekoliko drugih žena. Sud je kao olakotne okolnosti uzeo u obzir činjenicu da je optuženi uspješno završio osnovnu školu, stekao obrazovanje u mehaničarskom zanimanju, te da je zaposlen i aktivno se bavi nogometom.

Optuženi je dodirivao žene na nedoličan način

Incidenti seksualnog nasilja obuhvaćaju situacije u kojima je optuženi prvo dodirivao žrtve na nedoličan način, a u jednom slučaju i silovao 16-godišnjakinju. Isto tako, prijetio je jednoj ženi kako bi dobila oralni seks, te je dodirivao druge žene na neprimjeren način dok su spavale ili bile pijane.

Maloljetna žrtva silovanja odlučila je prijaviti slučaj kasnije, nakon niza terapijskih sesija. Optuženi Mohammad M. uhićen je u siječnju po povratku iz Afganistana i nedavno je oslobođen uz uvjetnu kaznu.

Odvjetnik optuženog komentirao je presudu, napomenuvši kako takva kazna nije neuobičajena, posebno kada su u pitanju mladi počinitelji, te da je odgojna dimenzija kazne ključna.

Sud je, osim uvjetne kazne, propisao i program treninga protiv agresivnosti te ograničenje alkohola u krvi na 0,5 promila. Žrtve su opisale optuženog kao drugačiju osobu kada nije pod utjecajem alkohola.

Ovaj slučaj je izazvao kontroverze u Njemačkoj, pokazujući napetost između aspekata integracije i pravde za žrtve seksualnog nasilja.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare