NaslovnicaVijestiIrački pedofil pošteđen deportacije iz Velike Britanije jer tvrdi da je biseksualac

Irački pedofil pošteđen deportacije iz Velike Britanije jer tvrdi da je biseksualac

Irački pedofil je pošteđen deportacije iz Velike Britanije zato što tvrdi da je biseksualac te bi kao takav mogao imati probleme u Iraku.

M.A., muškarac čiji su inicijali korišteni zbog anonimnosti, ilegalno je ušao u Ujedinjeno Kraljevstvo u rujnu 2017.

Kasnije, u studenom 2018., osuđen je na deset mjeseci zatvora zbog seksualnog zlostavljanja djeteta te mu je naloženo da se registrira kao seksualni prijestupnik.

Nakon što je odslužio svoju kaznu, dužnosnici Ministarstva unutarnjih poslova namjeravali su ga deportirati iz zemlje. Bili su pripremljeni dokumenti za deportaciju i 2019. izdana je naredba da napusti Veliku Britaniju.

Međutim, ovaj pedofil dobio je zadnju pravnu priliku da ostane u zemlji kada je tvrdio pred imigracijskim sudom da bi trebao biti zaštićen na temelju ljudskih prava, posebno zbog svoje biseksualnosti, prenosi Mirror.

Tvrdio je da je u opasnosti od nasilja zbog svoje seksualnosti te je zatražio zaštitu na osnovi svojeg prava na obiteljski život u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sutkinja Therese Kamara sa središnjeg londonskog Višeg suda podržala je prvotnu presudu, izjavivši tijekom žalbenog postupka: “Strah od progona od strane obitelji zbog njegove seksualnosti je relevantan faktor, kao i potencijalni rizik od javnosti, diskriminacija od strane vlasti i nedostatak zaštite za LGBTI osobe.”

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare