Isusovačka srednja škola izvjesila zastavu duginih boja

Isusovačka srednja škola u Massachusettsu mogla bi izgubiti katoličku oznaku ako bude ignorirala poziv lokalnog biskupa da ukloni zastavu “Black Lives Matter” i zastavu duginih boja ispred svoje zgrade.

Srednja škola u Worcesteru u Massachusettsu ističe zastave više od godinu dana, ali rimokatolički biskup Robert McManus iz Worcestera tek je nedavno saznao za njih, piše CNA.

Učenici besplatno pohađaju školu

Ovu srednju školu pohađaju samo dječaci. Škola ne naplaćuje školarinu.

U priopćenju objavljenom 3. travnja, biskup McManus je izrazio zabrinutost da bi zastave mogle dovesti do zabune oko učenja Katoličke crkve o gay brakovima.

“Dok se Katolička crkva pridružuje našem narodu u učenju da su svi životi jednaki pred Bogom i zakonom i da svi životi zahtijevaju naše poštovanje bez obzira na rasu, spol ili etničku pripadnost, zastavu s amblemom “Black Lives Matter” povremeno su preuzimale neke frakcije koje ulijevaju široko nepovjerenje prema policiji i onima kojima je povjereno provođenje zakona. Mi to ne učimo u našim školama”, rekao je biskup McManus u pisanoj izjavi 3. travnja. “I, dok učimo da je svatko stvoren na sliku i priliku Božju, zastava ponosa često se koristi u suprotnosti s dosljednim katoličkim učenjem da je sakramentalni brak između muškarca i žene.”

Snimka zaslona: YouTube/CBS Boston

“Je li to još uvijek katolička škola?”

“Obvezuje li se škola ideologijama koje su suprotne katoličkom učenju? Ako je tako, je li to još uvijek katolička škola?”, upitao je biskup.

McManus komunicira s vodstvom škole otkako je saznao za zastave, rekao je glasnogovornik biskupije Ray Delisle. Delisle je rekao da škola riskira da “više ne bude identificirana kao katolička institucija” ako ustraje u vijorenju zastava.

Predsjednik škole, Tom McKenney, rekao je da se zastave vijore kako bi “podsjetile naše mladiće, njihove obitelji i osoblje da su svi ovdje dobrodošli i da su cijenjeni i sigurni na ovom mjestu.”