Italija namjerava kazniti učitelje koji zabranjuju jaslice

Prijedlog zakona koji su ovog tjedna u talijanski Senat predstavili članovi političke stranke talijanske premijerke Giorgie Meloni kaznio bi učitelje u zemlji koji zabranjuju prizore jaslica u pokušaju da ne uvrijede nekršćane.

Članovi stranke Braća Italije predložili su u srijedu nacrt zakona kojim bi se ravnatelji škola podvrgli novčanim kaznama ili drugim disciplinskim mjerama ako uklone jaslice bez obzira na to traže li to roditelji ili učenici, piše The Times of London.

Nacrt zakona, koji je predstavila talijanska senatorka Lavinia Mennuni, propisuje da zabrana prikazivanja Božića u talijanskim školama “diskriminira” rimokatolike i predstavlja “napad na najdublje vrijednosti i tradiciju našeg naroda”.

Mennuni je rekla da je godinama svjedočila “sramotnim i neprihvatljivim odlukama nekih škola da zabrane prizore jaslica ili da pretvore Božić u nevjerojatan zimski festival kako bi se izbjeglo vrijeđanje praktikanata drugih religija”.

Predloženi zakon naišao je na protivljenje nekih ljudi koji su optužili Meloni i stranku Braća Italije za korištenje vjere kao oružja u političke svrhe.

Giorgia Meloni, odana rimokatolkinja, izabrana je 2022. na platformi obrane talijanske tradicionalne kulture i nacionalnog identiteta usred centralizirane europske vlade i navale ilegalnih imigracija.

NAJNOVIJE!