NaslovnicaVijestiInspiracija mnogima: Evo kako je dječak (14) pomogao svome prijatelju

Inspiracija mnogima: Evo kako je dječak (14) pomogao svome prijatelju

Dječak je inspiracija mnogima. U nastavku otkrivamo kako je pomogao svome prijatelju.

Kada je sin Erin Fedele imao 14 godina, postavio joj je pitanje koje ju je ne samo iznenadilo, već i dirnulo. Jaymes je primijetio da su cipele njegovog razrednog prijatelja toliko iznošene da su potplati otpadali. A njegovi roditelji nisu mogli priuštiti kupnju novih.

Dirljiva gesta tinejdžera

Jednog dana 14-godišnjak je primijetio da prijatelj ima stare cipele kojima su otpali potplati. Obitelj Fedele mogla je priuštiti sinu kupnju nekoliko pari sportskih tenisica. Tinejdžer je odlučio da će jedan par podijeliti s prijateljem.

“Danas me Jaymes pitao može li dati par svojih LeBron 13 prijatelju iz škole, jer se njegove raspadaju”, napisala je Erin na društvenim mrežama. “Rekao je: ‘Zašto bih ja imao sve ove lijepe tenisice, a moj prijatelj mora lijepiti stare đonove?’. Tako sam ponosna na srce koje ovo dijete ima”, rekla je majka Erin.

Žena je priznala da je bila dirnuta ponašanjem svog sina i njegovim dobrim srcem. Jaymes je donio nove tenisice u školu i dao ih prijatelju. Nakon povratka kući ispričao je majci cijeli događaj i reakciju prijatelja.

“Jaymes mu je dao tenisice u školskom hodniku kada su bili samo njih dvojica. Dječak je bio toliko uzbuđen da je jedva čekao reći svom tati što se dogodilo”, objasnila je Erin u intervjuu za Understanding Compassion.

“Svatko ima nešto za dati drugima”

Jaymesova fotografija podijeljena je na Facebook stranici Love What Matters, a tisuće korisnika interneta dirnula je tinejdžerova empatija. U komentarima su korisnici mreže podijelili vlastita iskustva.

“Naša župna zajednica prikuplja obuću za migrante koji rade na tom području. Sretni smo što im kupujemo nove tenisice, a ujedno želimo učiniti više za njih”, dodala je Nancy.

“Moja baka, koja me odgojila, pomogla mi je spakirati dodatni školski pribor i grickalice za kolegicu iz razreda. Nije imala bilježnice, olovke, često nije ni doručkovala. Sada imam 24 godine, a ova djevojčica koja nije imala ništa postala je moj prijatelj za cijeli život. Dala sam joj ono što sam imala i ona je blagoslov za mene – dala mi je prijateljstvo koje ne bih mijenjala ni za što na svijetu”, napisala je Ashley.

Majka Erin je objasnila kako nije očekivala tako pozitivnu reakciju ljudi. Za njezina sina to nije bila velika stvar. Jaymes je samo pomogao prijatelju u nevolji. Gesta 14-godišnjaka uči nas da nije važno ono što imamo, već koliko dajemo drugima i kako s njima dijelimo.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare