Katolička organizacija poziva Papu da smijeni kardinala koji je napisao erotsku priču o Isusu

Utjecajna katolička organizacija traži od pape Franje da smijeni visokog dužnosnika Vatikana nakon što su seksualno eksplicitne knjige koje je napisao prije nekoliko desetljeća ponovo izašle na površinu. 

Akademija Ivana Pavla II. za ljudski život i obitelj objavila je priopćenje pozivajući papu Franju da razriješi argentinskog kardinala Victora Manuela Fernandeza s položaja prefekta Dikasterija za nauk vjere, prenosi Christian Post.

Izjava je uslijedila nakon novinskih izvješća koja su se pojavila o seksualno eksplicitnim, rasprodanim knjigama koje je Fernandez napisao 1990-ih, a koje sadrže razmišljanja o “duhovnosti i senzualnosti”.

Fernandeza, kojeg je papa Franjo prošlog rujna proglasio kardinalom, stoji iza nedavnog dokumenta Vatikana, Fiducia Supplicans, kojim se svećenicima odobrava da daju blagoslove istospolnim parovima.

Kardinal je pisao o mističnom erotskom susretu Isusa i tinejdžerice

U jednoj od knjiga, Mystical Passion: Spirituality and Sensuality, Fernandez je pisao o navodnom mističnom erotskom susretu između Isusa Krista i tinejdžerice. Fernandez je od tada izrazio žaljenje zbog svojih ranijih spisa, sugerirajući da je bio mlad kad su objavljeni. Nakon što ga je povukao iz tiska, rekao je da neće dopustiti ponovno objavljivanje tih tekstova.

Akademija za ljudski život Ivana Pavla II. kategorizira se kao laička organizacija koja radi na proučavanju i podupiranju učenja Katoličke crkve vezanih uz brak i obitelj. Sastoji se od bivših članova Papinske akademije za život koju je utemeljio sveti Ivan Pavao II., a koje je papa Franjo razriješio 2016. godine.

Thomas Ward, predsjednik Akademije Ivana Pavla II. za ljudski život i obitelj, izrazio je zabrinutost što se “kardinal Fernandez ograničio na izjavu da ih ne bi objavio danas i da je zabranio njihovo ponovno tiskanje”.

Ward je opisao knjige kao “skandalozne knjige erotske prirode koje graniče s pornografijom te koje sadrže dijelove koji se kose s tradicionalnim nauk Crkve.”

Točnije, jedan dio knjige Mystical Passion izjavljuje: “Božja milost može koegzistirati sa slabostima, pa čak i s grijesima, kada postoji vrlo jaka uvjetovanost.”

NAJNOVIJE!