Krvoproliće u školi u Francuskoj: Uletio je s nožem i vikao “Allahu Akbar”

Društvenim mrežama širi se uznemirujuća snimka incidenta u školi u Francuskoj.

U napadu nožem koji se dogodio u školi u Francuskoj jedna je osoba ubijena, a dvije su teško ozlijeđene.

Naime, muškarac naoružan nožem ušao je u petak ujutro u školu u Arasu i tom prilikom ubio jednu osobu, navodno nastavnika, te ranio nekoliko drugih.

Kako prenosi Le Parisien, policija je uhitila napadača, kao i njegovog brata.

Društvenim mrežama širi se uznemirujuća snimka incidenta u školi u Francuskoj.

Na jednom od videa vidi se kako mlađi muškarac maše nožem dok se svađa sa starijim muškarcem. Riječ je o nastavniku je napadač kasnije ubio. Kako su sami učenici posvjedočili za lokalne medije, nastavnik je pokušao spriječiti napadača da uđe u školu.

“Učitelj ga je pokušao smiriti i zaštititi nas. Rekao nam je da izađemo, ali nismo razumjeli. Pobjegli smo, a neki su se vratili gore”, rekao je jedan od učenika, dok drugi tvrde da je napadač imao dva noža.

VIDI OVO: Istina o Hamasu koju svi trebaju znati: Ovo im je glavni cilj!

Na drugoj snimci se može vidjeti kako se napadač svađa i juri po dvorištu s nekoliko ljudi za koje se vjeruje da su zaposlenici škole. U jednom trenutku jedan od njih podiže stolicu u pokušaju da se obrani od napadača, ali ga ovaj ruši na tlo i udara nogama.

Podsjećamo, napad se dogodio danas u francuskom gradu Arrasu. Napadač je naoružan ušao u školsko dvorište, a zatim je ušao u školu i uzvikivao “Allahu Akbar” (Bog je velik). U ovom incidentu smrtno je stradao profesor škole, a više osoba je povrijeđeno.

Policija je odmah uhitila napadača, ali i njegovog brata. Kako piše Le Figaro, obojica su čečenskog porijekla.

NAJNOVIJE!