Legendarni holivudski redatelj najavio snimanje filma o Isusu Kristu

Ovo nije prvi put da je Scorsese inspiriran religijom u svom radu.

Martin Scorsese, legendarni holivudski redatelj, nedavno je potvrdio da će njegov sljedeći projekt biti snimanje filma o Isusu Kristu.

Nakon predstavljanja svog najnovijeg filma “Killers of the Flower Moon” na filmskom festivalu u Cannesu, Scorsese je krenuo na turneju po Italiji koja je uključivala sastanak s papom Franjom u Vatikanu.

Prema članku u Varietyju, Scorsese je na konferenciji u Rimu u subotu, 27. svibnja, izjavio da je nadahnut da odgovori na papin apel umjetnicima, te da će to učiniti na jedini način koji zna – pisanjem scenarija za film o Isusu.

“Upravo počinjem raditi na tome”, rekao je Scorsese.

On i njegova supruga Helen su s papom razgovarali za vrijeme privatne audijencije prije konferencije nazvane “Globalna estetika katoličke imaginacije”.

Antonio Spadaro, jedan od organizatora konferencije, izjavio je da je razgovor između Pape i redatelja bio ispunjen anegdotama i filmskim referencama.

Što se tiče kinematografskih referenci, tijekom razgovora Scorsese je naveo svoje divljenje prema “Evanđelju po Mateju” Piera Paola Pasolinija.

Scorsese je također govorio o značenju vlastitog kontroverznog epa iz 1988. “Posljednje Kristovo iskušenje” te o “naknadnom koraku u njegovom istraživanju lika Isusa” koji predstavlja njegova drama “Tišina” iz 2016. o progonu Isusovaca.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!