Ljude uplašio prizor na nebu: Mislili su da je kraj svijeta

Ljude je uplašio prizor ružičaste boje koji se pojavio na nebu u Engleskoj. Neki su mislili da je kraj svijeta.

Mnogi stanovnici Thaneta na jugoistoku Engleske bili su iznenađeni kad su prije nekoliko dana uočili neobičnu pojavu sjajno ružičastog neba.

Dok su se neki našalili, sugerirajući kako bi to mogao biti “kraj svijeta”, drugi su bili zapanjeni ovim spektaklom.

Stanovnici iz tog područja uspjeli su uhvatiti intenzivno ružičasto nebo i podijeliti ga na društvenim mrežama. Prema riječima jednog od njih, koje prenose lokalni mediji, prizor je bio zadivljujući, iako je trajao kratko. Kako kažu neki, izgledalo je kao “kraj svijeta” i trajalo je oko 20 minuta.

Međutim, prije nego što se panika počela širiti, istina je otkrivena. Ružičasta pojava neba nije bila nikakav znak apokalipse, već je objašnjenje bilo mnogo jednostavnije.

Foto: Facebook

Naime, ovaj neobični fenomen pripada poljoprivrednom kompleksu u Birchingtonu poznatom kao Thanet Earth.

Thanet Earth je najveći staklenik u Ujedinjenom Kraljevstvu, prostirući se na površini od čak 90 hektara. Kako bi održavali dovoljno svjetla tijekom tamnih dijelova godine, koriste se umjetna svjetla. Ružičaste LED rastuće lampe zajedno s rijetkim oblacima pretvorile su Thanet Earth u “jezivu, svjetleću znamenitost”.

Glasnogovornik iz Thanet Eartha izjavio je kako pokušavaju smanjiti refleksiju svjetla na okolinu postavljanjem zaslona na staklenike nakon što se svjetla upale. Također je napomenuo kako ružičaste LED lampe koje se koriste imaju znatno manje emisije svjetlosti u usporedbi s drugim vrstama rasvjete.

Dakle, iako se mnogi možda zapitali je li to “kraj svijeta,” na sreću, rješenje ove misteriozne pojave bilo je daleko manje dramatično.

NAJNOVIJE!