Majka (18) bacila novorođenče u kontejner – kamere su snimile užasan prizor

Na zastrašujućoj snimci uhvaćen je trenutak kada je majka tinejdžerka bacila svoje novorođenče u kontejner – prije nego što je dijete pronađeno živo nekoliko sati kasnije.

Na video snimci se vidi kako žena dolazi automobilom prije nego što je otvorila zadnja vrata i bacila crnu vreću za smeće u kontejner 7. siječnja u Hobbsu, u Novom Meksiku.

Šest sati kasnije, snimke su pokazale kako tri osobe gledaju u kontejner prije nego što je jedan od njih pronašao bebu unutra. Novorođenče je bilo živo i sada je u stabilnom stanju i zbrinuto u bolnici.

Policajci su optužili 18-godišnju Alexis Avilu (18) iz Hobbsa za pokušaj ubojstva i krivično djelo zlostavljanja djece zbog napuštanja. Policajci kažu da je priznala krivicu.

Vlasnik radnje čije su nadzorne kamere napravile snimku, rekao je da ga je policija zamolila da pregleda video u petak uvečer.

Na snimci se vidi žena – za koju policajci vjeruju da je Alexis – kako ulazi na parking u bijelom automobilu i baca crnu vreću za smeće – u kojoj se nalazi njeno novorođenče.

Više snimaka pokazuje trenutak kada je dijete spašeno nakon što su ljudi očigledno čuli plač novorođenčeta. Jedna žena je izvukla vreću za otpatke i reagirala na ono što je unutra. Odmah je počela skrbiti o bebi.

Dijete je previjeno prije nego što je predano policiji i hitnoj pomoći kada su stigli ubrzo nakon toga.

NAJNOVIJE!