Majka i očuh su držali sina u hladnoj kupki, a u trenutku smrti imao je 50 ozljeda

Majka i očuh su ga tukli, napadali, polijevali hladnom vodom i prisiljavali živjeti životom kakav nijedno dijete ne bi trebalo voditi

Majka i njezin partner osuđeni su za ubojstvo njezinog devetogodišnjeg sina Alfieja. Držali su sina u hladnoj kupki, a u trenutku smrti imao je mnoštvo ozljeda.

Alfie Steele je preminuo nakon kontinuiranog zlostavljanja, a njih dvoje su mu nanijeli višestruke fizičke ozljede i držali ga u hladnoj kupki kao kaznu.

Na sudu u Coventryju Dirk Howell proglašen je krivim za ubojstvo, a Carla Scott za ubojstvo iz nehata, javlja Sky News.

Alfie je u trenutku smrti imao 50 ozljeda, uključujući modrice po cijelom tijelu i znakove da je ostao bez kisika.

Dječak je trpio napade i okrutnost

Na suđenju se čulo da je nakon što je njegova majka upoznala Howella, Alfie “trpio napade i okrutnost, da su ga tukli, napadali, polijevali hladnom vodom i prisiljavali živjeti životom kakav nijedno dijete ne bi trebalo voditi”.

18. veljače 2021. Alfiejeva majka nazvala je hitnu i prijavila da njezin sin ne diše. Rekla je da je zaspao u kadi u njihovoj kući.

Kad je policija stigla, Howell nije bio kod kuće.

Majka je rekla policajcima da je pronašla Alfieja “potopljenog” u kadi, dodajući da je prije toga “udario glavom”. Dijete nije davalo znakove života, a tijelo mu je bilo smrznuto.

Lagala je policiji da je posljednji put vidjela Howella prije nekoliko dana. Međutim, snimka nadzorne kamere pokazala je da bježi iz kuće otprilike u vrijeme kada je policija pozvana. Nedugo kasnije uhićen je dok se pokušavao ukrcati na vlak.

Carla Scott i njezin partner rekli su sudu kako smatraju da je “prihvatljivo” udariti Alfieja “remenom” ili ga kazniti na sličan način.

Dječak je više puta molio majku da mu otvori vrata

Te su kazne, između ostalog, uključivale “uranjanje u hladne kupke” ili tjeranje djeteta da stoji vani usred noći, nakon čega bi ga polijevali hladnom vodom.

Na suđenju je puštena susjedova snimka na kojoj se čuje kako Alfie više puta viče i moli majku da mu otvori vrata nakon što je izbačen iz kuće.

Slučaj ove obitelji bio je poznat nadležnim službama, pa tako i službi za socijalni rad, jer su godinu dana prije Alfiejeve smrti susjedi već javljali zabrinutost za dječaka.

Jedna susjeda je prije tri godine rekla da dijete stoji kao kip u dvorištu, a drugi susjedi su javili da se nešto čudno događa u toj kući.

U kolovozu 2020., pola godine prije Alfiejeve smrti, drugi susjed je nazvao policiju i prijavio da “zvuči kao da susjedi rade nešto loše svom djetetu u kadi, kao da ga stvarno ozljeđuju”.

Socijalni radnici smislili su plan zaštite djeteta koji je značio da Howell nije smio provesti noć u domu, što su on i Carla više puta prekršili.

Čak se razmišljalo i o preuzimanju skrbništva nad majkom, ali se od toga odustalo jer je u to vrijeme surađivala s nadležnim službama.

U međuvremenu je pokrenut neovisni pregled praksi zaštite djece kako bi se utvrdilo je li se moglo učiniti više za zaštitu Alfe.

NAJNOVIJE!