NaslovnicaVijestiMajka preminula od srčanih problema nakon što je vidjela svoju mrtvu bebu

Majka preminula od srčanih problema nakon što je vidjela svoju mrtvu bebu

Majka slomljenog srca umrla je od srčanih problema samo 14 sati nakon što joj je petomjesečna beba umrla u snu.

Rezultat je to istrage o tragediji koja se dogodila 9. kolovoza prošle godine u kući Viktorije Mardosiene u Newcastleu. Hitna služba brzo je stigla nakon što su primili poziv da petomjesečni sin Kevina Deguitasa ne diše i da se ohladio.

Nakon ove tragedije majka djeteta (32) obratila se za pomoć psihijatrima u bolnici Harplands, rekavši im da je izgubila dijete.

Dok je bila tamo, ova Litvanka je doživjela srčani zastoj i umrla u istoj bolnici kao i njezin sin, piše Daily Mail.

Pokrenuta je istraga o bebinoj smrti. Prema vlastima, kuća u kojoj je Litvanka živjela s bebom bila je izuzetno neuredna i zagušljiva.

Bebina majka Viktorija
Foto: Facebook

Beba nije imala zraka

Istraga o Kevinovoj smrti saslušala je iskaz patologa Tylera Lowea koji je rekao da je dnevna soba bila puna kutija i igračaka na podu.

“Čuli smo od bolničara da dijete nije imalo zraka i da mu je stavljena cjevčica u usta i grlo. Prišli smo Viktoriji da pitamo, rekla je da ne razumije engleski. Nazvala je bebinog oca i pitala ga ‘je li moja beba mrtva?” Zatim je počela plakati, rekao je mrtvozornik.

Beba je zaspala u 23 sata, a u 01:34 počela je reanimacija. Nakon toga je Viktorija odvezena u bolnicu.

“Pošteno je reći da je bila u razumljivo uznemirenom stanju. Vrištala je, vikala i ljuljala se naprijed-natrag vičući ‘ubij me’.”

Utvrđeno je da postoje obiteljski problemi te da su nadležne službe u kontaktu s obitelji.

“Imamo bebu koja je umrla dok je spavala s roditeljima. Nema specifičnog medicinskog uzroka smrti nakon sveobuhvatne obdukcije”, rekao je patolog Roger Malcomson.

Liječnici navode da je moguće da je tijekom zajedničkog spavanja beba na neki način ostala bez zraka i da je došlo do hipotermije, no za to nema pouzdanih dokaza.

Što se tiče majke, ona ranije nije imala kontakt sa službama za mentalno zdravlje. Prije smrti dobila je odgovarajuću dozu sedativa. U njezinoj krvi nisu pronađeni alkohol niti druge otrovne tvari.

Dr. Andrew Hitchcock, mrtvozornički patolog koji je obavio obdukciju, rekao je da nije bilo vanjskih ozljeda.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare