Foto: Montgomery County Courthouse, Facebook

Majka iz Pennsylvanije osuđena je na doživotnu kaznu iza rešetaka nakon što je ubila svog 11-godišnjeg sina udavivši ga remenom dok je spavao.

51-godišnja Ruth Dirienzo-Whitehead proglašena je krivom za ubojstvo prvog stupnja ranije ovog tjedna jer je prošlog travnja ubila svog sina Matthewa Whiteheada (11) u njihovoj kući.

Policija je pozvana u kuću u Horshamu nakon što ga je Matthewov otac pronašao mrtvog, a njegova se majka odvezla na plažu u obiteljskom automobilu.

Na fotografijama se vidi terenac djelomično potopljen u vodi, a iz kaznene prijave stoji da su policajci na podu vozila pronašli crni muški remen.

Policija je zatim pronašla majku kako luta ulicama prije nego što je privedena.

Policiji je priznala zločin i rekla da ne želi da njezin sin odrasta uz financijske probleme njihove obitelji, odlučivši ga zadaviti u snu.

Rekla je da je dječak neprestano plakao zbog toga.

Dječakov otac je za to vrijeme spavao u drugoj sobi, što nije neobično, rekao je. Ispred suda je, kažu, bijesno pogledao suprugu.

Njezini odvjetnici tvrdili su da je sina zadavila jer je imala “prekid filma” zbog financijskih i obiteljskih problema te da je osjećala da je sina poštedjela bolnog života. Stručnjaci su navodno potvrdili da je žena u to vrijeme bolovala od depresije.

S druge strane, tužitelji su tvrdili da je ubojstvo bilo s predumišljajem, rekavši da je provela brojne online pretrage o tome kako nekoga zadaviti i istraživala mentalne bolesti koje navode žene da ubiju vlastitu djecu.

Također su rekli da je majka, koja je radila kao trgovac nekretninama, okrivila svog muža za financijske probleme obitelji i bila motivirana ubiti iz bijesa i osvete.

Prilikom izricanja osuđujuće presude u četvrtak, sudac je odbio prihvatiti duševnu bolest kao obranu.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare