Mama dopušta bebi da jede pijesak i kamenje, smatra da je to dobro

22-godišnja mama dopušta svojoj bebi da jede pijesak, kamenje i koru od drveta. Na društvenim mrežama je zbog toga doživjela brojne kritike. 

Kad beba malo poraste, ona počinje istraživati svijet oko sebe i stavljati u usta sve što joj se nađe pri ruci – od igračaka, do raznih predmeta u kući. Većina roditelja tada skače i brani djetetu da bude tako radoznalo.

Ista situacija događa se i kada roditelji izađu s malim djetetom van. Ali, ne ponašaju se svi roditelji da identičan način.

Jedna 22-godišnja mama putem aplikacije za razmjenu video-zapisa objasnila je svojim pratiteljima da sa zadovoljstvom dopušta svom malom sinu da jede pijesak i kamenje. To će, smatra ova mama, njezinom sinčiću pomoći da izgradi snažan imunosni sustav.

– Smatram da je dobro da moje dijete jede sve ono što mnoge druge mame smatraju nejestivim, sve dok je moj sinčić vegan – prokomentirala je korisnica Instagrama koja se na ovoj mreži predstavlja kao @comingupfern.

Mama dopušta sinu da jede koru od drveta, kamenje i pijesak

– Zašto sam svojoj bebi, koju sam isključivo dojila, dopustila da gricka štapiće, kamen, pijesak, prljavštinu i neočišćena kolica za kupovinu? – upitala je pratitelje ova mlada mama i odmah ponudila odgovor.

Mama dopušta bebi da jede pijesak
Foto: Instagram/comingupfern

– U posljednjih nekoliko stotina godina industrija je zahvatila svijet. To se nije dogodilo slučajno, već nakon iza kampanji vrijednih milijarde dolara koje su namjeravale promijeniti percepciju javnosti o zdravlju. Ne bojim se bakterija. Zapravo, pozdravljam ih. Vjerujem prirodi i svojoj bebi. Nije slučajnost što bebe imaju taj instinkt dok sisaju.

Izazvala je lavinu komentara

Ovakva njena izjava izazvala je lavinu komentara.

– Da… Pustila sam svoju bebu da se igra noževima i čavlima, jer vjerujem svojoj bebi – ironično je prokomentirala jedna korisnica TikToka.

– Što?! Možda je tlo zagađeno ili su ljudi i životinje tamo mokrili ili pljuvali… Možda su tamo paraziti, otrovne biljke… Luda ideja: djeca bi se trebala igrati na otvorenom, ali ne da stavljaju u usta sve što nađu – napisala je druga korisnica.

– Vrlo opasno i krajnje nemudro! Ima biljaka i cvijeća koje je smrtonosno, a neke od njih mogu izazvati osip. Mnoge su stvari zagađene pesticidima ili izmetima životinja. Ako ih ona ne bi stavila u usta, ne bi smjela dozvoliti ni da dospiju do usta njene bebe – bila je kategorična jedna mama.

NAJNOVIJE!