Matthew Perry je umro u 54. godini života: Evo što je molio Boga u posljednjim danima

"Bog mi je pokazao djelić onoga što život može biti", objasnio je Matthew Perry u svojoj autobiografiji.

Glumac Matthew Perry je umro u svom domu u 54. godini života. Godinama se borio s raznim ovisnostima i psihičkim poremećajima.

Izvori iz policije kažu za TMZ da je glumac pronađen u subotu u kući u LA-u … gdje se navodno utopio. Hitne službe su, javlja isti portal, požurile na poziv zbog srčanog zastoja.
Pronađen je u jacuzziju u kući, a na mjestu događaja nije pronađena droga.

Većina ljudi se sjeća glumca Matthewa Perryja iz Prijatelja, popularne TV serije koja se prikazivala od 1994. do 2004. U njoj je Matthew tumačio ulogu simpatičnog i brzopletog Chandlera Binga.

Matthew Perry se molio za slavu

Matthewu se slava, koja proizlazi iz Prijatelja, u početku činila kao uslišana molitva. Njegovi holivudski snovi su se ostvarili i glumac je pretpostavio da će mu život biti samo bolji. Ali ubrzo je otkrio da prava sreća nema apsolutno nikakve veze sa slavom ili bogatstvom.

Glumac je imao 24 godine kada se prvi put molio Bogu. Matthew je u to vrijeme dijelio vrlo svjetovni pogled na sreću. Prema njegovom mišljenju, slava je bila odgovor na sve njegove probleme.

Matthewovi roditelji razveli su se kada je bio dijete. I premda je Matthew ostao blizak s oba roditelja, uvijek je osjećao prazninu u sebi. Počeo je eksperimentirati s alkoholom u dobi od 14 godina, ali piće nije riješilo usamljenost koju je duboko u sebi osjećao. Popravak je, kako je on to vidio, bio u Hollywoodu.

Prva molitva Matthewa Perryja bila je za slavu, a onda je 10 godina kasnije molio Boga nešto važno
Foto: GodUpdates.com

I tako je glumac Matthew Perry kleknuo i otišao Bogu s onim što sada smatra “vrlo glupom molitvom”.

“Bože, možeš mi učiniti što god želiš, samo me, molim Te, učini slavnim”, molio se.

Ubrzo nakon toga, Matthew Perry dobio je ulogu Chandlera Binga u seriji Prijatelji. Ubrzo je uslijedila slava. Ali glumac je brzo otkrio da to ne pomaže u rješavanju problema u njegovom životu.

Godinama kasnije, zatekao se kako opet izgovara očajničku molitvu

Iako je njegova uloga u Prijateljima sigurno donijela glumcu Matthewu Perryju slavu za kojom je žudio, nije promijenila njegov život baš onako kako se nadao. Ostala je usamljenost i povrijeđenost duboko u njemu. A njegova je ovisnost varirala između alkohola i tableta.

“Možete pratiti putanju moje ovisnosti ako mjerite moju težinu od sezone do sezone”, objašnjava. “Kad sam debeo, to je alkohol. Kada sam mršav, to su tablete.”

U videu u nastavku možete više poslušati o njegovom svjedočanstvu.

Stvari su nastavile izmicati kontroli sve dok (skoro 10 godina nakon njegove prve molitve) glumac Matthew Perry ponovno nije kleknuo u molitvi.

“Bože, molim te, pomozi mi”, preklinjao je. “Pokaži mi da si ovdje. Bože, molim te pomozi mi …”

Tom je molitvom Matthew Perry iskusio preobražavajuću snagu Duha Svetoga. I to ga je natjeralo da nekontrolirano plače.

“Nisam plakao jer sam bio tužan – plakao sam jer sam se prvi put u životu osjećao dobro”, rekao je. “Osjećao sam se sigurno, zbrinuto.”

Matthew je nastavio objašnjavati kako je proveo godine boreći se s Bogom. Ali u tom trenutku, sva bol i povrijeđenost od koje je tako očajnički pokušavao pobjeći, nestali su.

Od tada je napravio velike korake u trijeznosti. I dopušta Bogu da svim njegovim prošlim patnjama da svrhu dok dijeli svoje svjedočanstvo u nadi da će nadahnuti druge i razbiti stigmu oko ovisnosti.

“Bog mi je pokazao djelić onoga što život može biti”, objasnio je Matthew u svojoj autobiografiji. “Spasio me taj dan, i za sve dane, bez obzira na sve. Pretvorio me u tragatelja, ne samo za sabranošću i istinom, nego i za Njim.”

NAJNOVIJE!