Milijarderi pripremaju bunkere za kraj svijeta, no oni im u jednom slučaju neće pomoći

Milijarderi pripremaju bunkere za kraj svijeta, a osobito oni koji su stekli svoje bogatstvo u tehnološkom sektoru. Novi Zeland postao je popularna destinacija za takva skloništa.

Sam Altman, izvršni direktor OpenAI-a, jedan je od tih bogataša, no njegova priprema za eventualnu apokalipsu ostaje nejasna.

Unatoč ideji da bunkeri ili drugi oblici priprema mogu pružiti sigurnost u slučaju nuklearnih apokalipsi, ratova i sličnih katastrofa, Sam Altman izrazio je ironičnu zabrinutost tijekom nedavne konferencije, sugerirajući da takve pripreme možda neće zaštititi od jednog od najvećih izazova – opće umjetne inteligencije, prenosi Business Insider.

Altman je naglasio potrebu za razlikovanjem između opće umjetne inteligencije i trenutne generativne umjetne inteligencije. Dok trenutna tehnologija umjetne inteligencije pruža velike mogućnosti, ona je još uvijek ograničena na svoju treniranu bazu podataka i daleko je od ljudske inteligencije.

Međutim, budućnost nosi obećanje mnogo moćnije i inteligentnije umjetne inteligencije koja će moći obavljati sve intelektualne zadatke kao ljudi i potencijalno nadmašiti ljudsku inteligenciju.

VIDI OVO: Kraj svijeta: Što Biblija govori o njemu?

Stavovi o utjecaju umjetne inteligencije na budućnost čovječanstva različiti su i kontroverzni. Sam Altman je među onima koji upozoravaju na potencijalne prijetnje koje umjetna inteligencija može predstavljati za čovječanstvo.

U prošlim izjavama, Altman je sugerirao da bi umjetna inteligencija do kraja desetljeća mogla nadmašiti ljudsku inteligenciju u većini područja, predstavljajući potencijalnu egzistencijalnu prijetnju.

Njegova podrška izjavi izvršnih direktora DeepMinda i Anthropica, koja je upozorila na rizik uništenja čovječanstva od strane umjetne inteligencije, ukazuje na ozbiljnu zabrinutost unutar industrije.

NAJNOVIJE!