“Moje dijete je škola prisilila da sudjeluje u LGBT Povorci ponosa!”

Majka je izrazila zabrinutost zbog prisilnog sudjelovanja četverogodišnjeg sina u LGBT Povorci ponosa koju je sponzorirala škola, a cijeli slučaj je završio na sudu.

Izzy Montague rekla je da joj je iz osnovne škole Heaver’s Farm u Croydonu, u južnom Londonu, rečeno da njezin sin ne može odustati od događaja unatoč kršćanskim uvjerenjima obitelji.

Ova kršćanka tvrdi da je parada u suprotnosti s njezinim uvjerenjima i da njezin sin ne bi trebao biti prisiljen sudjelovati u njoj.

Izjavila je da je pokušala maknuti svog sina s povorke, ali joj je škola rekla da mora sudjelovati ili će se suočiti s disciplinskom mjerom.

Od tada je zatražila pravno zastupanje i osporava odluku škole, tvrdeći da se njome krši ustavno pravo njezina sina na slobodu vjere.

Kršenje ustavnih sloboda

Govoreći prije saslušanja, gospođa Montague rekla je da se osjeća “zlostavljano” od strane škole i da njezina zabrinutost oko zaštite nije shvaćena ozbiljno.

“Nisam čak ni pokušavala zaustaviti Povorku ponosa. Samo sam htjela da moje dijete dobije obrazovanje, a ne indoktrinaciju”, rekla je.

“Nakon što sam se požalila da je moje malo dijete prisiljeno sudjelovati u događaju koji je protivno našim kršćanskim uvjerenjima, stav škole prema meni potpuno se promijenio. Drugi roditelji su se bojali progovoriti zbog toga kako se škola ponašala prema meni.”

Slučaj je izazvao žestoku raspravu među vjerskim i LGBTQ+ zagovaračkim skupinama, pri čemu neki tvrde da je parada proslava različitosti i inkluzivnosti, dok drugi tvrde da prisiljava djecu da sudjeluju u aktivnostima koje su protiv njihovih uvjerenja.

NAJNOVIJE!