Muško hormonsko ‘mlijeko’ jednako je dobro kao i majčino, tvrdi zdravstvena služba UK

Sveučilišna bolnica Sussex NHS Foundation Trust sugerira da hormonski inducirano mlijeko koje proizvode muškarci koji se identificiraju kao žene može biti jednako korisno za dojenčad kao i majčino mlijeko.

Ova je izjava izazvala zabrinutost među medicinskim stručnjacima i kršćanima, postavljajući pitanja o sigurnosti i učinkovitosti takvih praksi.

Procurilo je pismo zamjenice medicinskog ravnatelja NHS Trusta u kojem brani upotrebu lijekova za poticanje laktacije kod transrodnih muškaraca, tvrdeći da je “ljudsko mlijeko” “idealno za dojenčad”.

Dr. Rachael James, predstavnica Trusta, izjavila je da se lijekovi ponekad koriste za poticanje laktacije, a dobiveno mlijeko je usporedivo s onim koje se proizvodi nakon poroda.

Grupi Children of Transitioners rekla je: “Lijekovi se ponekad koriste za induciranje laktacije, slično prirodnim hormonima koji potiču razvoj laktacije kad se beba tek rodi, iako povremeno neki ljudi mogu inducirati laktaciju bez hormonskog liječenja.”

“Dokazi koji su dostupni pokazuju da je mlijeko usporedivo s mlijekom proizvedenim nakon rođenja djeteta”. Dodala je da je “izraz ljudsko mlijeko zamišljen kao neutralan i nije rodno pristran”.

Ovu praksu, često nazivanu “dojenje na prsima”, olakšavaju lijekovi poput domperidona, koji su povezani s potencijalnim zdravstvenim rizicima za dojenčad i pojedince koji proizvode mlijeko.

Kome to koristi? Ne djeci!

Kritičari, uključujući laburističku zastupnicu Rosie Duffield, oštro se protive ovom pristupu, osuđujući ga kao riskantan eksperiment koji daje prednost politici identiteta nad dobrobiti djece.

“Kada muškarac nema i ne može dojiti bebu, zašto, zaboga, ugađamo tome? Kome to koristi? Ne djeci”, rekla je u intervjuu.

“Ne bismo radili nikakve druge medicinske pokuse na bebama. Majčino mlijeko koje proizvodi biološka majka bebe skrojeno je za tu bebu.”

Voditeljica kvalitete i identiteta u Policy Exchangeu, Lottie Moore, naglasila je iznimnu važnost davanja dobrobiti djece prioriteta nad ideološkim raspravama.

“Ovo pismo je neuravnoteženo i naivno u svojoj tvrdnji da izlučevine koje proizvodi muškarac na hormonima mogu hraniti dojenče na način na koji to može majčino majčino mlijeko”, rekla je Moore.

“Dobrobit djeteta uvijek mora imati prednost nad politikom identiteta i osporenim sustavima vjerovanja koji nisu utemeljeni na dokazima. NHS se ne bi trebao upuštati u ove besmislice.”

Na društvenim mrežama mnogi su kršćani progovorili o ovoj vijesti. Jedan kršćanin je napisao: “Ovo je potpuno nečuveno, mentalno bolesni muškarci NE bi trebali umjetno dojiti nijednu bebu”.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!