Muslimani bijesni na Neymara jer je s križem oko vrata stigao u Saudijsku Arabiju

Muslimani diljem svijeta su bijesni na Neymara jer je s lančićem na kojemu je bio križ stigao u Saudijsku Arabiju. 

Dana 18. kolovoza 2023., brazilska nogometna zvijezda Neymar da Silva Santos Júnior stigao je u Riyad u Saudijsku Arabiju nakon potpisivanja unosnog dvogodišnjeg ugovora s Al-Hilal Saudi Football Clubom.

Dok je izlazio iz zrakoplova, Neymara su pozdravili klupski dužnosnici uz nazočnost gomile novinara, koji su svi uhvatili povijesni trenutak dolaska ovog svjetski poznatog igrača.

No, svjetla reflektora neočekivano su se preusmjerila s njegovog dolaska u saudijski klub na lančić s privjeskom s dijamantima u obliku križa koji je nosio oko vrata, piše Memri.org.

Val reakcija na društvenim mrežama

Ovaj naizgled bezazleni dodatak izazvao je val reakcija na društvenim mrežama i među muslimanskim svećenicima diljem svijeta, koji su ga doživjeli kao potencijalno uvredljivu gestu bez poštovanja prema domovini islama. Postojao je i značajan podtekst u kritici, posebno od strane islamista.

Doista, neki su kritičari otišli toliko daleko da su Neymarov odabir nakita protumačili kao namjernu provokaciju.

S druge strane, saudijski korisnici, uključujući istaknute ličnosti, odlučili su umanjiti značaj lančića nogometne zvijezde.

Optužili su kritičare da pokušavaju potkopati znatne napore saudijske vlade u unapređenju sportskog sektora u zemlji te da pokazuju osobine zavisti, netolerancije i nedosljednosti.

Ovo izvješće fokusira se na kritike koje je Neymar dobio na društvenim mrežama na arapskom jeziku zbog nošenja lančića s križem. Također naglašava različita mišljenja korisnika s suprotnim pogledima na problem.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!