Muslimani će uskoro postati većina u Švedskoj, predviđa njihov teolog

Muslimani bi uskoro mogli postati većina u svim švedskim gradovima, tvrdi islamski teolog pakistanskog porijekla.

Šveđanke nikada nisu imale tako malo djece kao 2023. godine, pokazuju novi podaci.

Na temelju jaza u rađanju, Yasir Qadhi, američki teolog rođen u Pakistanu, predviđa da će za samo jednu generaciju polovica stanovništva Malmöa biti muslimani.

“Šetnja ulicama Malmöa je kao šetnja Bagdadom, glavnim gradom Iraka, ili Damaskom, glavnim gradom Sirije”, rekao je Yasir Qadhi, američki teolog pakistanskog podrijetla, kako je objavljeno u švedskim novinama Samnytt.

Qadhi, koji je doktorirao teologiju na Sveučilištu Yale, držao je predavanja o islamu mladim muslimanima u Stockholmu i Malmöu. Kaže da se tijekom posjeta Malmöu zapitao je li u Švedskoj, sudeći prema videu koji je objavio na YouTubeu.

Također je sa svijetom podijelio svoju teoriju da će gradovi koje je spomenuo postati muslimanski gradovi jer dok Šveđani imaju malo djece, nije neuobičajeno da muslimanska obitelj ima petero ili šestero. Za generaciju, Malmöom neće dominirati Šveđani, smatra teolog.

Etnička švedska djeca već su manjina u školskom sustavu Malmöa, s jednim švedskim akademikom koji je reagirao na golemu demografsku transformaciju poznatu kao Velika zamjena tvrdeći da bi škole trebale podučavati na arapskom, jer je švedski sada jezik manjinski jezik.

Izvanredna profesorica socijalnog rada, Erica Righard, koja radi na Sveučilištu Malmö, napisala je u svom izvješću za Komisiju za rast da demografske promjene predstavljaju “nove izazove za integraciju”.

Konzervativci u Švedskoj već dugo ukazuju na Malmö kao na vjesnika budućnosti kojoj se većina Šveđana i dalje protivi, jer se grad potpuno transformirao iz gotovo svih etničkih Šveđana u multikulturalno područje obilježeno urbanim propadanjem i zabranjenim zonama pod kontrolom migranata.

Podaci također pokazuju da su migranti i migranti migrantskog porijekla odgovorni za veliku većinu ubojstava, pucnjava, grupnih silovanja i pljački u Švedskoj.

Prema najnovijim podacima Švedske, stope nataliteta u zemlji pale su na najnižu razinu u povijesti 2023. godine.

NAJNOVIJE!