Na skijanju u Austriji poginula djevojčica (14), umrla je ocu na rukama

Četrnaestogodišnja djevojčica je poginula na skijanju u Austriji nakon što se zabila u stablo. Navodno je poznavala skijalište Rosshütte u Seefeldu u Tirolu i bila je iskusna skijašica.

Krenula je s ocem na skijanje, ali je potom zaostala za 57-godišnjakom. Kad je stigao do postaje u dolini, njegova kći nije bila s njim.

Nakon kratkog čekanja, vratio se sa skijaškim liftom i potražio djevojku na padini. Pronašao ju je na dnu padine. Četrnaestogodišnjakinja je nepomično ležala pored stabla.

Kako navode mediji, 57-godišnjak je kćerki odmah pružio i prvu pomoć. Podršku su mu pružili ostali skijaši, a kasnije i spasioci na stazi koji su nakon poziva stigli na mjesto događaja, te liječnik hitne pomoći.

Na mjestu nesreće bio je i spasilački helikopter. No, djevojčica je unatoč mjerama reanimacije umrla pred očevim očima.

“Na temelju uviđaja na mjestu nesreće može se pretpostaviti da je djevojka iz nepoznatog razloga sišla s padine i udarila glavom u stablo”, naveli su iz policije. Udarac je sigurno bio jak, jer je 14-godišnjakinja nosila kacigu.

Kacige su djelomično obavezne za skijaše u Austriji. Obavezne su u Salzburgu, Gornjoj Austriji, Štajerskoj, Donjoj Austriji, Koruškoj, Gradišću i Beču.

U Vorarlbergu je donesena preporuka za uvođenje obaveznog nošenja kacige. U Tirolu, gdje se nesreća dogodila, nema zakonske obaveze nošenja skijaške kacige, piše Fenix.

NAJNOVIJE!