Naizgled zdrav student (21) se srušio u teretani i umro: U njemu se krila “tempirana bomba”

Naizgled zdrav student iz Velike Britanije je iznenada preminuo u teretani nakon što se požalio na nesvjesticu, nakon čega se srušio.

Henry Best (21) iz Bristola je upravo završio trening 10. siječnja ove godine, kada je kolabirao zbog nedijagnosticiranog srčanog oboljenja, zaključila je istraga.

Njegova djevojka Holly Jones pružila je „efikasnu reanimaciju“, a bolničari su brzo stigli na mjesto događaja i upotrijebili defibrilator, ali je unatoč svemu tome proglašen mrtvim.

– Srceparajuće je izgubiti voljenu osobu na mjestu koje smatrate vrlo sigurnim. Bol koju smo osjetili je ogromna i ako možemo spriječiti da još jedna obitelj prođe kroz ovo onda je to ono što bismo željeli – rekla je sestra mladića Hannah Best.

Nitko nije uspio pronaći defibrilator

Ona je istakla kako nitko nije uspio pronaći ili upotrijebiti defibrilator koji je bio na licu mjesta. Također je, kako kaže, došlo do kašnjenja od tri minute kada su bolničari stigli do Henryja, jer nije bilo nikoga da ih dočeka.

Henryjeva djevojka je bila pored njega u trenutku kada mu je pozlilo.

– Uzela sam prostirku za jogu i dok sam se okretala Henry je rekao da se osjeća jako slabo. Izgledao je baš blijedo, a onda se srušio naprijed na pod. Nos mu je krvario i počeo se tresti, ali izgledalo je da još uvijek diše. Ubrzo su u sobu ušla dva muškarca. Brzo su pozvali Hitnu pomoć, a jedan je ostavio svoj telefon kod mene prije nego što je otišao potražiti pomoć – dala je Holly izjavu tijekom istrage.

Mrtvozornik je ipak zaključio da je Henry umro prirodnom smrću i rekao da nema potrebe za traženjem odgovornih jer nikakva drugačija reakcija zaposlenih u teretani vjerojatno ne bi značajno promijenila ishod.

Obdukcija je pokazala da je mladić, koji je inače djelovao zdravo i bio u dobroj formi, vjerojatno umro od aritmogene kardiomiopatije, oblika iznenadne srčane insuficijencije. U Henryjevom organizmu nisu pronađeni alkohol ili lijekovi.

NAJNOVIJE!