NASA je upravo objavila fotografije koje potvrđuju Božje stvaranje

NASA je upravo podijelila nove fotografije koje je u ponedjeljak snimio svemirski teleskop James Webb vrijedan 10 milijardi dolara, a one su pune galaksija i drugih nebeskih kreacija. U pitanju je najdublja slika svemira koju je čovječanstvo ikada imalo.

Slavimo Boga za napredak znanosti i tehnologije da sada možemo zaviriti tako daleko u svemir. U utorak će biti objavljene još četiri slike galaktičke ljepote snimljene prvim pogledom teleskopa prema van.

Slika “dubokog polja” koja je objavljena na događaju u Bijeloj kući bila je puna zvijezda, galaksija u prvom planu i dalekih galaksija koje su virile.

Kad je slike vidio predsjednik Joe Biden, nije se mogao suzdržati od toga da kaže da prikazuju, “najstariju dokumentiranu svjetlost u povijesti svemira od više od 13 milijardi — dopustite mi da to ponovim — prije 13 milijardi godina. Teško je to shvatiti.”

“On sazda sebi prijesto na nebesima”

Riječ Božja nam govori da je Bog stvorio svemir i sve u njemu. Amos 9,6 kaže: “On sazda sebi prijesto na nebesima, i svod svoj na zemlji osnova; on poziva morske vode i lijeva ih zemlji preko lica – Jahve mu je ime.”

Slika je bila ispunjena brojnim mrljama, prugama, spiralama i vrtlozima bijele, žute, narančaste i crvene boje samo je “jedna mala mrlja svemira”, rekao je NASA-in administrator Bill Nelson. “Ono što smo danas vidjeli je rani svemir”, rekao je astronom Dimitar Sasselov s Harvarda u telefonskom intervjuu.

Sasselov je rekao da su on i njegov kolega Charles Alcock prvo mislili da su već vidjeli ovu fotografiju, ali kada su je bolje pogledali, shvatili su da je tako lijepa i da je “vrijedna tolikog čekanja”.

U utorak će biti objavljeno više fotografija, koje će uključivati ​​- pogled na divovski plinoviti planet izvan našeg Sunčevog sustava, dvije slike maglice u kojoj se zvijezde rađaju i umiru u spektakularnoj ljepoti te ažuriranje klasične slike od pet usko zbijenih galaksija koje plešu jedna oko druge.

Kakvog kreativnog Boga imamo koji je majstor u stvaranju remek-djela poput našeg svemira. Ako su galaksije tako lijepe, možete li zamisliti kako tek raj izgleda?

NAJNOVIJE!