NaslovnicaVijestiNeobičan prizor snimljen na nebu: Ovo izgleda kao 'ulaz u raj'!

Neobičan prizor snimljen na nebu: Ovo izgleda kao ‘ulaz u raj’!

U Kini je snimljen neobičan prizor na nebu i ljudi se sada na TikToku pitaju šta bi to moglo biti. Neki kažu da je tako lijepo da izgleda kao ‘ulaz u raj’.

Ovako na prvi pogled se čini da je to samo duga, ali nakon daljnjeg pregleda jasno je da je rijetka pojava na nebu zapravo oblak.

Isječak je postavljen na TikTok prije samo tri dana postao viralan. Kratki video od tada je skupio više od nevjerojatnih 167 milijuna pregleda, više od 30 milijuna lajkova i na desetke tisuća.

Mnogi nisu mogli vjerovati svojim očima

Mnogi jednostavno nisu mogli vjerovati svojim očima, a jedan korisnik TikToka upitao je: “Gdje nalaziš ovakva mjesta? Pozovi me sljedeći put”. Drugi je nadodao: “Kako uopće nalaziš ova mjesta?” “Nema šanse da je to stvarno”, napisao je treći, dok je četvrti ovo prirodno čudo nazvao ‘ulazom u raj’.

@juleko_o

中国云彩中的彩虹 #china #fyp

♬ original sound – Stay a while…

Riječ je o oblaku, a jedan je korisnik to i objasnio. “To su pileus oblaci. Oni su uzrokovani gustim zrakom koji se diže, okružuje oblak i kondenzira se. Svjetlost se lomi od kristala koji daje boju”. Prema NASA-i, sve se svodi na slučaj difrakcije, što je nešto što se događa kada male kapljice vode učinkovito raspršuju sunčevu svjetlost.

S obzirom na to da je ‘skupina kapljica vode’ u oblacima koji se prelijevaju ‘jednoliko slične veličine’, one se na kraju skupe kako bi ‘prelomile različite boje sunčeve svjetlosti različitim količinama’.

Ovo nije prvi takav oblak

A ovo nije prvi put da je pileus preljevni oblak uočen u Kini. Samo prošle godine, tamni oblak s ‘raznobojnim podstavama’ viđen je u Pu’eru, u provinciji Yunnan.

Govoreći o fotografiji snimljenoj u to vrijeme, NASA objašnjava: “Također su snimljeni neobični valovi oblaka iznad pileus oblaka. Formiranje rijetkog pileus oblaka koji pokriva uobičajeni kumulus oblak je pokazatelj da se donji oblak širi prema gore i da bi se mogao razviti u oluju.”

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare