Ilustracija: Canva

Policija je u potrazi za muškarcem opisanim kao “Sjevernoafrikancem” koji je nožem izbo dvije 17-godišnjakinje u njemačkom gradu Erkathu u pokušaju pljačke.

Dvije su djevojke sjedile na zaklonjenoj klupi na udaljenoj cesti kada se zaustavio automobil i muškarac je zatražio njihove torbice.

Kada su obje žrtve odbile, muškarac je reagirao tako što ih je obje brutalno izbo nožem, što je rezultiralo teškim ozljedama obje žrtve.

Muškarac je potom pobjegao Mercedesom srebrno-sive boje. Unatoč ranama, dvije su djevojke uspjele nazvati hitnu pomoć. Hitna pomoć je stigla na mjesto događaja i prevezla unesrećene u bolnicu, a jedna od njih je u kritičnom stanju.

Prema navodima policije, muškarac je bio u društvu suučesnika koji nije komunicirao s djevojkama. Pretražili su područje, uključujući i helikopter, ali policajci nisu uspjeli locirati počinitelje, navodi njemački list Welt.

Jedinica za umorstva sada je u potrazi za osumnjičenicima u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, a jedan od muškaraca optužen je za pokušaj ubojstva.

Napadač je opisan kao star između 15 i 22 godine, visok 1,75 metara (5’9″) i sjevernoafričkog izgleda.

Protuimigrantska Alternativa za Njemačku (AfD) već je odgovorila na napad.

“Obje žrtve su teško ozlijeđene, a jedna od djevojaka je životno ugrožena. Izvještaji poput ovih su nepodnošljivi i zahtijevaju trenutnu i dosljednu akciju: zaustaviti masovnu migraciju, oštro kazniti počinitelje i odmah deportirati strane kriminalce”, napisala je stranka u priopćenju.

Njemačka je posljednjih godina doživjela porast napada nožem i pljački.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare