Njemačka se pridružuje zemljama koje uvode tampon-zone oko klinika za pobačaje

Njemačka je postala posljednja vlada koja je predložila stvaranje takozvanih ‘tampon zona’ oko klinika za pobačaje u svojoj zemlji.

Novi nacrt zakona, koji je prošli tjedan najavila njemačka savezna ministrica obitelji Lisa Paus, nastoji uvesti novčane kazne do 5.000 eura, za koje aktivisti kažu da će ciljati na mirno izražavanje na javnim ulicama u blizini objekata povezanih s pobačajem.

Nacrt zakona ima za cilj stvoriti takozvane “tampon zone” oko objekata, zabranjujući svako ponašanje koje bi se moglo protumačiti kao “uznemirujuće” ili “zbunjujuće” za žene koje žele prekinuti trudnoću.

Aktivisti koji se zalažu za život zabrinuti su zbog nedostatka pravne jasnoće oko uvjeta. Kažu da je uznemiravanje već protuzakonito u Njemačkoj i strahuju da će prijedlozi biti korišteni protiv mirnog izražavanja stavova ljudi.

Njemački kabinet odobrio je zakon prošli tjedan, a sada će proći kroz parlament, uključujući tri čitanja u Bundestagu u Berlinu.

U Njemačkoj su aktivisti nedavno izborili svoje pravo na slobodu okupljanja, nakon što su se okupili kako bi održali tiho molitveno bdijenje u sklopu ’40 dana za život’.

Dr. Felix Böllmann, njemački odvjetnik i direktor europskog zagovaranja u ADF Internationalu, rekao je:

“Mirno okupljanje, molitva i nuđenje pomoći nikada ne bi smjeli biti zabranjeni. Planovi njemačke vlade su alarmantni – ne samo da postavljaju opća ograničenja temeljnih sloboda, već i slabe angažman civilnog društva u zaštiti prava na život.”

Ludwig Brühl, njemački službenik za komunikacije za ADF International, rekao je da su nerođeni životi zaštićeni prema njemačkom zakonu i da se “predani pro-life pojedinci ne smiju kriminalizirati zbog mirnog izražavanja svojih uvjerenja”.

NAJNOVIJE!