Novi roboti mogu oponašati vaše izraze lica, a kod mnogih izazivaju strah

Izgled novih robota koji mogu oponašati ljudske izraze lica kod mnogih izaziva strah, a imaju niz različitih namjena.

Znanstvena fantastika brzo postaje stvarnost jer najnovije primjene umjetne inteligencije čine da su roboti sličniji ljudima više nego ikad. Nedavno su predstavljeni roboti kako oponašaju izraze lica posjetitelja na godišnjoj Svjetskoj konferenciji robota u Pekingu.

Koristeći umjetnu inteligenciju i jezične modele, roboti su u mogućnosti komunicirati s ljudima na prirodan način dok pokazuju odgovarajuće izraze lica.

Roboti koriste desetke pokretnih električnih jedinica na svojim robotskim licima, koje mogu generirati stotine realističnih izraza lica prikazanih kroz sintetičku kožu, popraćenih pokretima rukama.

Drugi roboti na sajmu pokazali su kako mogu zamijeniti ljude u raznim funkcijama poput posluživanja kineskog čaja, pripreme sladoleda i oponašanja umjetnika crtanjem portreta posjetitelja.

Roboti nude niz namjena, uključujući proizvodnju, pomoć u medicini i druženje.

Izvršni direktor Li Boyang rekao je da su humanoidni botovi idealni za uloge koje zahtijevaju interakciju s javnošću, kao što su muzeji, škole i “prateći scenariji”.

Bilo je i dosta psećih droida, sposobnih rukovati se s posjetiteljima sajma i izvesti stoj na rukama na prednjim šapama.

NAJNOVIJE!