Novi TikTok izazov je izmakao kontroli, mnogi tinejdžeri su uhićeni

Novi hit izazov na TikToku je izmakao kontroli. Orbeez izazov uključuje punjenje plastičnog pištolja ovim kuglicama i ispaljivanje prema strancima.

Dok je u utorak ujutro pred školom razgovarala s vršnjacima, učenica devetog razreda iz Sjeverne Karoline Andrea Alonso iznenada je osjetila jaku bol u oku.

“Razgovarala je s prijateljima na vratima škole i osjetila da ju je nešto pogodilo”, rekla je njezina majka Ana Rosa Alonso za Daily Beast.

Nakon što ju je Andrea u panici nazvala, Ana je odjurila u Srednju školu Olympic i zatekla školsku medicinsku sestru kako njezinu kćer priprema za odlazak u bolnicu.

“Bilo je zastrašujuće. Tresla sam se jer nisam znala što joj se dogodilo. Rekla mi je da joj je nešto u oku pa sam se zabrinula da bi ga mogla izgubiti”, prisjetila.

To nešto bila je Orbeez kuglica.

“Mekana i glatka, i djeci i odraslima pružit će osjetilno iskustvo. Nema ograničenja kako se igrati. Gnječite ih, stisnite ili pustite da vam teku kroz dlanove. Upotrijebite svoju maštu i beskrajno se zabavite uz Orbeez”, objašnjava tvrtka koja stoji iza Orbeeza na svojoj web stranici.

@splatterballs Tutorial check Bio for more #gelblaster #orbeez #viral #foryoupage #orbeezchallenge #amazonfinds #DisneyPlusVoices ♬ AIN’T GONNA STOP – Carol Kay

Hit među djecom i tinejdžerima

Riječ je o polimernim kuglicama koje su postale hit među djecom i tinejdžerima, ali i uzrokovale ozbiljne ozljede diljem SAD-a. Takozvani Orbeez izazov uključuje punjenje plastičnog pištolja ovim kuglicama i ispaljivanje prema strancima. U nekim situacijama djeca i mladi su zamrznuli kuglice, što ih čini tvrđima i može dovesti do teških ozljeda i velike materijalne štete.

Diljem SAD-a situacija s Orbeez izazovom je eskalirala. U državi Michigan policija je u ponedjeljak uhitila tinejdžera nakon što je navodno šarenim kuglicama iz pištolja gađao prolaznike. Težina ozljeda nije poznata, ali policija je upozorila da kuglice “mogu uzrokovati teške ozljede”.

VIDI OVO: Ovo su najopasniji izazovi s TikToka – uzroci požara, sljepoće i smrti: Upozoravamo roditelje i djecu

U Salt Lake Cityju uhićeno je šestero tinejdžera nakon što su ušli u restoran s maskama na glavi i počeli pucati. Jedna žena, koja je bila pogođena kuglicom u potiljak dok je bježala, rekla je da je mislila da je riječ o pravom oružju.

U New Yorku su policajci uhitili troje tinejdžera nakon što su Orbeez kuglicama gađali automobile i pješake. Prošloga tjedna iza rešetaka je završilo i četvero tinejdžera iz Pennsylvanije. Oni su optuženi za napad na učenike i profesore ispred Srednje škole Radnor Township. Tereti ih se za posjedovanje oružja, narušavanje javnog reda i mira, uznemiravanje i dovođenje ljudi i imovine u opasnost.

U nekim državama već se zbog toga zabranjuje korištenje igračaka u obliku pištolja i pušaka, čak i onih na vodu u javnim parkovima. Ranije ovog mjeseca 16-godišnjak i 17-godišnjak u Masonu, u državi Ohio, uhićeni su i optuženi za izazivanje panike nakon što su ispalili Orbeez na školski autobus. Posljednjih tjedana u brojnim američkim državama zabilježeno je još desetak sličnih pucnjava.

Tinejdžeri ispaljuju šarene kuglice na nedužne prolaznike

“Roditelji – ovo je izmaknulo kontroli. I dalje viđamo tinejdžere koji ispaljuju šarene kuglice na druge ljude, na nedužne prolaznike. Sada ih i modificiraju kako bi bile bolnije”, upozorila je policija iz Peachtree Cityja. Podijelili su i fotografije dječaka koji je upucan i ozlijeđen dok je vozio bicikl.

“Policija će podići kaznene prijave protiv svih zatečenih s ovim oružjem. U nekim slučajevima i roditelji bi mogli biti odgovorni za radnje svoje djece”, napominju.

To je nešto što bi Ana Rosa Alonso voljela vidjeti, rekla je za The Daily Beast.

“Škola zna tko je to bio. Ne znam hoće li roditelji tog djeteta biti spremni platiti račune za liječenje mog djeteta. Ona nije zaslužila ovakvu ozljedu i djeca bi trebala biti svjesna toga što rade. I roditelji moraju biti odgovorni za postupke svoje djece”, ističe.

Srećom, liječnici su uspjeli spasiti Andreino oko. Još uvijek joj je zamagljen vid i smeta joj svjetlost, ali neće trebati operaciju i oporavit će se, tvrde liječnici, prenosi Index.

NAJNOVIJE!