Očuh i majka osumnjičeni za brutalno ubojstvo dječaka (4) u Njemačkoj
Foto: Privatni album/Bild.de

Očuh Daniel G. (33) i majka Malgorzata W. (28) iz Njemačke su osumnjičeni za brutalno ubojstvo četverogodišnjeg dječaka Fabiana.

Dijete je tragično izgubilo život u siječnju ove godine, a sada su otkriveni detalji očevida koji otkrivaju da je mjesecima proživljavalo teške trenutke prije svoje smrti, koju je navodno prouzročio očuh koristeći bat za meso.

Optužnica protiv očuha i majke navodi da je Malgorzata zlostavljala dijete mjesecima i nije spriječila partnera kada je nasilno postupao prema djetetu.

Jezivi slučaj otkriven je sredinom siječnja kada je Daniel nazvao hitnu pomoć i obavijestio ih da su pronašli dijete mrtvo u krevetu.

Liječnici su odmah pristigli i pokušali reanimirati dječaka, ali nažalost bez uspjeha. Dok je majka bila očajna i plakala pokraj kreveta, Daniel je ostao hladan.

Liječnik je primijetio ozljede na tijelu malog Fabiana koje su izazvale sumnju. Majka i očuh tvrdili su da je dijete nekoliko dana ranije palo niz stepenice, ali ozljede su ukazivale na nešto drugo.

Očuh je ubio dječaka batom za meso; Foto: Privatni album/Bild.de

Dječakova smrt nije bila slučajna

Obdukcija je otkrila da smrt djeteta nije bila slučajna.

Tijekom očevida, policija je otkrila da je dječak mjesecima trpio strašno nasilje. Prema izvješću Bilda, Malgorzata se u svibnju 2022. preselila iz Poljske u Njemačku sa svojim partnerom, kojeg je upoznala putem TikToka, a koji radi kao vozač viličara.

Daniel već ima troje djece iz prethodnih veza i bio je poznat socijalnim službama zbog nasilja. Otkriveno je i da je Malgorzata, koja osim Fabiana ima još jedno dijete, bila prijavljena u Poljskoj zbog zanemarivanja djeteta.

Policija je tijekom istrage pregledala telefone majke i očuha, a poruke koje su razmjenjivali otkrile su da su mali Fabian i njegova sestra bili mučeni.

Prema pisanju njemačkog Bilda, djecu su tukli remenima i kablovima od punjača mobitela. Mališani su bili zatvoreni u ormaru i nisu imali pravo na hranu.

Tko zna koliko djece pati poput Fabiana?

Tko zna koliko djece trenutno pati poput Fabiana i njegove sestre? U srcu ove mračne priče, dok se suočavamo s neopisivom boli koju su mali Fabian i njegova sestra trpjeli, ne smijemo zaboraviti na drugu djecu. Kako se kao roditelji (pomajke ili poočimi) ponašamo prema njima? Imamo li suosjećanja, milosrđa i ljubavi prema svojoj vlastitoj djeci?

Svako dijete, bez obzira na svoju prošlost ili okolnosti, zaslužuje našu sigurnost, zaštitu i ljubav. Neka nam ova tragična priča bude podsjetnik da se moramo aktivno zalagati za sigurno i ljubazno okruženje za svako dijete gradeći obiteljsko okružje ispunjeno nadom, ljubavlju i pravdom.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare