Otac 14-godišnje Mie koja si je oduzela život apelira: “To treba posebno kazniti!”

Otac 14-godišnje Mie Janin, koja si je oduzela život nakon što je bila zlostavljana na internetu, rekao je da bi ovu vrstu zlostavljanja trebalo kazniti i klasificirati kao “poseban zločin”.

Mariano Janin progovorio je o internetskom zlostavljanju nakon što mu je kći Mia preminula u ožujku 2021. od jezivog zlostavljanja od strane prijatelja u školi u Kentonu u Londonu.

Naime, dečki su objavili lažne golišave fotografije na društvenoj mreži Snapchat , a ona je u svom dnevniku, neposredno prije suicidalnog čina, napisala da “ne zaslužuje živjeti”.

Rekao je za BBC da su potrebni novi zakoni kako bi se zaštitili mladi nakon zlostavljanja koje je Mia pretrpjela dok je pohađala besplatnu židovsku školu.

Govor Mijina oca uslijedio je nakon izjave mrtvozornika, koji je ranije ovog tjedna izrazio bojazan zbog sve većeg broja zlostavljanja u školi koje dovodi do samoubojstava.

Mia je poslala poruku prijateljici

Janineina obitelj prethodno je objavila poruku govorne pošte koju je Mia poslala prijateljici, u kojoj je izrazila “zabrinutost zbog povratka u školu nakon izolacije”.

“Sutra će biti težak dan, duboko udišem i izdišem. Trenutno se psihički pripremam da ću sutra biti maltretirana”, poručila je Mia u poruci.

Mia je posljednji put viđena oko 22 sata 11. ožujka 2021. kada je poželjela laku noć roditeljima u njihovoj obiteljskoj kući.

Njezina majka Marissa pronašla ju je mrtvu u spavaćoj sobi u 6:50 ujutro sljedećeg dana. Dva pisma bez datuma upućena “obitelji i prijateljima koji je vole” pronađena su na njezinom krevetu, u kojima se objašnjava da je odlučila okončati svoj život.

Ni Mijina obitelj ni njezini učitelji nisu bili svjesni da je bila zlostavljana prije smrti.

U Ujedinjenom Kraljevstvu nema zakona o zlostavljanju ili internetskom zlostavljanju, a Mijin otac je rekao da nešto treba donijeti uz postojeće zakone o uznemiravanju i zlonamjernoj komunikaciji.

Gospodin Janin također je govorio o potrebi da se roditeljima omogući pristup računima njihove djece na društvenim mrežama.

NAJNOVIJE!