Otac oteo djecu i sakrio od majke, nakon dvije godine ju je zgrozio njihov izgled

Elena Nuzhda, majka iz ruskog Novosibirska, uspjela je nakon dvije i pol godine vratiti svoje sinove od oca koji ih je oteo, sakrio i nije joj dozvolio da ih vidi.

Elena se od muža Alekseja razvela 2019. godine, djeca su pripala njoj i sve je bilo u najboljem mogućem redu dok nije našla novog partnera.

Tada je kod njegovog supruga vjerojatno proradila ljubomora, počeo se ponašati bahato, sve dok u jednom momentu nije iskoristio priliku i zadržao djecu.

– Nisam ometala komunikaciju mojih sinova sa ocem. Djeca bi bila kod njega za vikend i on bi mi ih vratio. Kad sam našla drugog čovjeka, Aleksej je bio bijesan. Odveo je djecu za svibanjske praznike i nije ih vratio – navela je Jelena za KP Novosibirsk.

Aleksej je od tada ignorirao bivšu ženu, nije joj dozvolio da vidi dječake koje je zaključao.

Jelena je odmah pokrenula tužbu jer su djeca na sudu pripala njoj, ali Aleksej ni na to nije reagirao.

– Čekala sam ga nedaleko od stana i molila bih ga da mi nazad vrati djecu. Postao je toliko opsjednut i pakostan da ih je skrivao, a nije ih vodio u školu, ni u vrtić – dodala je ona.

Vrhunac drame u siječnju ove godine

Vrhunac drame dogodio se u siječnju ove godine kada je Jelenu nazvala nastavnica iz škole koja je bila upoznata sa situacijom i rekla joj da joj je sin ponovno u školi. Tada je ona dotrčala u školu kako bi ga vidjela.

– Prvi susret je bio težak. Sin nije mario za mene, otac ga je vjerojatno dobro “istrenirao”. Sa sinom sam uspjela porazgovarati koliko mi je dozvolilo školsko osiguranje jer su i oni na neki način bili na strani Alekseja. Pozvali su ga, on je došao i pokupio dijete – nastavila je priču Elena.

Sudski izvršitelji u međuvremenu su ponovno donijeli odluku da joj se vrate djeca, nakon čega je Aleksej pokrenuo protutužbu i zahtijevao da djeca budu u sirotištu dok se postupak ne riješi.

Jelena je imala problema i sa svekrvom koja također nije dala djecu nazad, što je policija nekako riješila.

– Kad sam dovela djecu nazad k meni, bila su tako blijeda i mršava. Pitala sam ih što su radili cijelo ovo vrijeme, na što su odgovorili da su samo sjedili kod kuće i nikamo nisu išli – kazala je Jelena.

Ona je djecu ponovo vratila u školu, odnosno vrtić, a s njima se, kao i s novim partnerom, odselila iz Novosibirska. Duga razdvojenost mogla bi također utjecati na djecu, pa su nadležni organizirali rad s dječjim psihologom.

NAJNOVIJE!