Ova žena je ubila trudnicu pa joj ukrala bebu iz trbuha i predstavljala je kao svoju

Stravičan zločin nekoliko je tjedana bio neotkriven.

Clarissa Figueroa (51) osuđena je na pola stoljeća zatvora nakon što je u Chicagu ubila trudnu tinejdžericu namamivši je u svoj dom kako bi iz njezine utrobe ukrala bebu koju je potom predstavljala kao svoju.

To je, ukratko, epilog strašnog zločina koji je potresao ovaj dio SAD-a, a koji se dogodio 2019. godine.

Clarissu je u svoj dom namamila Marlen Ochoa-Lopez (19), majka dvogodišnjeg dječaka koja je bila u poodmakloj trudnoći, obećavši joj besplatnu odjeću za bebu.

Stravičan zločin počinila je uz pomoć svoje kćeri Desiree koja je u siječnju priznala umiješanost u ubojstvo kada je osuđena na 30 godina zatvora. Majka i kći su električnim kablom zadavile trudnicu.

Clarissa, inače medicinska radnica, željela je bebu predstaviti kao svoju, a nakon što ju je izvukla iz majčina trbuha pozvala je hitnu pomoć. Zbog zadobivenih ozljeda beba je dva mjeseca bila na intenzivnoj njezi u bolnici, ali je unatoč svim naporima liječnika preminula.

Tijekom suđenja rečeno je da je Clarissa Figueroa prije zločina izgubila bebu, a potom je članovima obitelji rekla da je ponovno u drugom stanju. U listopadu 2018. kćeri je rekla da joj treba pomoć da ubije trudnu ženu i ukrade joj bebu iz utrobe.

Majka ubijene trudnice je bila vidno potresena

Raquel Uriosteki, majka ubijene trudnice, nakon izricanja presude bila je vidno potresena: “Gubitak kćeri je nešto što nikada neću prežaliti”

Nakon što je ukradena beba smještena u bolnicu, Clarissa Figueroa i njezin partner Piotr Bobak tvrdili su da je beba njihova te su čak pokrenuli i humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za njezino liječenje. Piotr je kasnije na suđenju priznao da je pomogao očistiti dokaze nakon ubojstva trudne tinejdžerice.

Stravičan zločin nekoliko je tjedana bio neotkriven, iako je Yovani Lopez, suprug ubijene, uredno prijavio njezin nestanak, ali nije imao pomoć službenika da je pronađe.

“Kazna koju je dobila nikada neće biti dovoljna i moj sin više nikada neće zagrliti svoju majku. Izgubio sam dio obitelji i to će me uvijek pratiti”, kroz suze je rekao suprug Yovani Lopez.

NAJNOVIJE!