NaslovnicaVijestiPacijentici s rakom uskraćeno liječenje zbog njezinih konzervativnih kršćanskih uvjerenja

Pacijentici s rakom uskraćeno liječenje zbog njezinih konzervativnih kršćanskih uvjerenja

Bolnica u Oregonu odbila je liječenje katoličke pacijentice od raka jer je izrazila svoje konzervativno kršćansko uvjerenje o “transrodnosti”.

Osoblje na Sveučilištu za zdravlje i znanost u Oregonu (OHSU) zanemarilo je zabrinutost Marlene Barbere kada je komentirala istaknutu “transrodnu” zastavu. Nakon što je telefonski razgovarala s članom osoblja, klinika ju je odbacila kao pacijenta, obavijestivši je e-poštom:

“Otpušteni ste s medicinske skrbi u Klinici obiteljske medicine Richmond. Ova se radnja poduzima zbog stalnih nepoštovanja i uvredljivih primjedbi o našoj LGBTQ zajednici i osoblju… Imajte na umu da ste sada također otpušteni iz svih klinika obiteljske medicine OHSU-a, uključujući klinike za hitnu skrb.”

U poruci svom liječniku prošle godine, Barbera je napisala da su joj na Twitteru trans aktivisti prijetili silovanjem i smrću.

Barbera je mislio da je poruka privatna, ali je podijeljena s drugim osobljem. Kad je svom liječniku pokušala ostaviti poruku o svojoj zdravstvenoj situaciji, recepcionar ju je odbio i inzistirao da zakaže termin. Kad je uzvratila poziv, i dalje je odbijena.

“Pitala sam, sluteći ‘Jesam li povrijedila osjećaje trans osobe?’ Recepcionar se uvrijedio na pitanje, pitajući ‘Što ste rekli?’”, rekla je Barbera za Reduxx.

Nekoliko tjedana kasnije, 29. lipnja, voditelj ordinacije, Stein Berger, poslao joj je poruku da je dala “transfobne primjedbe” koje su naštetile osoblju “inkluzivne” klinike. Toga dana klinika ju je obavijestila da više ne može dobiti njegu na klinici, od 29. srpnja.

Barbera kaže da je to iskustvo samo osnažilo njezina kršćanska uvjerenja.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare