NaslovnicaVijestiPapa Franjo: Katolička Crkva mora proći kroz pročišćavanje

Papa Franjo: Katolička Crkva mora proći kroz pročišćavanje

Papa Franjo rekao je jučer da Katolička crkva mora proći kroz “skromno i stalno” pročišćavanje i uvijek slušati žrtve, nakon izvješća o seksualnom zlostavljanju unutar Katoličke crkve u Portugalu.

Papa je to rekao na večernjoj misi u samostanu u Lisabonu, gdje je, kako stoji u izvješću komisije prije šest mjeseci, svećenstvo zlostavljalo najmanje 4815 maloljetnika u posljednjih 70 godina, prenosi Reuters.

Papa je u obraćanju biskupima, svećenicima i sestrama govorio o današnjem “sve većem odvajanju od prakticiranja vjere” te istaknuo kako to naglašavaju “rasprostranjeno razočaranje i bijes zbog globalne krize zlostavljanja i drugih skandala”.

– Kriza nas poziva na ponizno i ​​stalno pročišćenje, počevši od mučnog vapaja žrtava, koje uvijek treba prihvatiti i saslušati – rekao je Papa.

Očekuje se da će se papa privatno sastati sa žrtvama zlostavljanja tijekom svog posjeta Lisabonu, koji završava u nedjelju, što je njegovo prvo putovanje nakon operacije abdomena u lipnju, zbog koje je završio u invalidskim kolicima.

U Lisabonu je u ponedjeljak otvoren Svjetski dan mladih, najveći festival katoličke mladeži, koji je utemeljen na inicijativu pokojnog pape Ivana Pavla II . Festival traje gotovo tjedan dana i održava se svake dvije do tri godine.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare