Petra se 30 godina skrivala od države i obitelji: Mislili su da je mrtva

Petra se 30 godina skrivala od države i obitelji. Mislili su da je mrtva, znali su je kao Suzanu.

Inspektor koji je godinama radio na slučaju Petre P., studentice informatike, koja je 1984. godine nestala u Braunschweigu u Donjoj Saskoj, a potom se 30 godina kasnije javila i predstavila kao Suzana, ispričalo je kako je nakon toga izgledao razgovor s njom nakon što je otkriveno da je živa.

Nitko je nije mogao pronaći

Naime, Petra je misteriozno nestala i nitko je nije mogao pronaći, a nakon toga se jedan stolarski šegrt prijavio da ju je ubio, zbog čega su svi vjerovali da je mrtva. Međutim, tijelo nikad nije pronađeno. Prošla je 31 godina od nestanka kada je Petra P. je 2015. godine pozvala policiju jer joj je neko provalio u stan u Dusseldorfu. Tada je policiji priznala tko je ona.

Više od tri desetljeća živjela je pod imenom Suzana Schneider. Od 2015. godine nije željela pričati o razlozima svog nestanka. Učinila je to tek 16. ožujka u RTL-ovoj emisiji “Life – Menschen, Momente, Geschichten”, gdje je ispričala da je u djetinjstvu bila zlostavljana zbog čega je željela nestati.

Dala je ključeve stana cimerici s kojom je stanovala, sa svog računa podignula 3.000 tadašnjih maraka, spakirala nekoliko stvari, otišla je kod zubara, a onda se uputila u nepoznato.

Inspektor Holgel Kankel (65), koji je dugo radio na njenom slučaju rekao je da je bio uvjeren da je Petra ubijena. I sam je u šoku kako je uspjela skrivati se sve te godine.

“Ona je bila sivi miš u velikom gradu, to je bio njen paravan”, kaže Kankel za Bild.

On je s Petrom razgovarao dan nakon što se saznalo da je živa, u rujnu 2015. godine.

“Petra je radila ilegalno i imala je više privremenih poslova. Plaćala je stanarinu u gotovini. Njena stanodavka je rekla da joj je to bilo sumnjivo, ali da ju je Petra smirila govoreći da ne vjeruje u banke”, prisjeća se inspektor.

Ističe da Petra nije imala ni zdravstveno osiguranje.

“Jednom je završila u bolnici, ali tada se pretvarala da je turist iz Nizozemske i na kraju su joj naplatili liječenje 200 maraka isto u gotovini”, priča Kenkel.

“Mora da je živjela skromno, a novac krila vrlo dobro”, kaže inspektor.

Bila je vrlo oprezna

“Nikad nije imala prijatelje, partnera, ništa što bi moglo da je otkrije. Kada bi u nekom gradu postalo rizično, ona bi sve spakirala i nestala. Selila se više puta”, rekao je Kenkel.

Gotovo tužno ističe da je Petra vjerojatno živjela usamljen, skroman život.

NAJNOVIJE!