Pisani zadatak dječaka (7) digao uzbunu u školi, otkrila se bolna istina

“Ne volim kad tata povrijedi mamu”. Ovih nekoliko riječi koje je dječak (7) napisao u pisanoj zadaći o obitelji u školi otkrilo je istinu o zlostavljanju i ponižavanju kojem je svjedočio u svojoj obitelji.

Sedmogodišnji dječak iz osnovne škole u talijanskoj regiji Apuliji nije mogao zamisliti da će ta kazna završiti među dokumentima na suđenju u kojem je njegov tata optužen za obiteljsko nasilje.

Majka je rekla da njen suprug ne konzumira alkohol, samo kavu, a bio je i dobar radnik. Drugim riječima, nikada nije pokazivao znakove nasilne osobe. A onda se sve promijenilo.

Osumnjičenik je navodno slao prijetnje smrću: navodno je imao fotografiju svoje supruge u čijoj je sredini bio vjenčani prsten pričvršćen nožem.

Osim toga, sinu je navodno rekao da sprema iznenađenje za majku, dok je u drugom slučaju oponašao rezanje grkljana.

Žrtva živi u pokrajini Brindisi i ispričala je istražiteljima o pogoršanju bračnih odnosa i izboru da napusti dom kako bi zaštitila sina, ali i sebe od nasilja.

“Ovu sam odluku donijela čim sam shvatila da on sustavno diže ruke od našeg sina”, rekla je žena sucima.

Ispričala je kako je izgledao nasilan dan.

“Jednom me zgrabio, udario o sofu, skočio na mene i stavio mi ruke oko vrata. Naš sin ga je uhvatio za ramena i počeo vrištati i plakati”, rekla je.

Situaciju optuženika otežava i njegovo sustavno konzumiranje opojnih sredstava, počevši od kokaina.

“U ljeto 2021. počela sam se pitati je li on moj suprug. U početku je bio vrijedan radnik, pio je samo kavu i nikad nije probao alkohol. Imala sam zdravstveni problem i on me pratio u Milano na liječenje. Odjednom sve se promijenilo”, rekla je žena.

Kako je dodala, mislila je da je u pitanju depresija, zbog čega se vratila kući, inače ne bi više tamo kročila.

“Tada sam otkrila da je postao kokainski ovisnik”, otkrila je žena. Suđenje se nastavlja.

NAJNOVIJE!