Policajci 13 minuta gledali čovjeka kako se utapa i nisu mu pomogli

Policajci iz Tennesseeja optuženi su da su 13 minuta samo promatrali čovjeka koji se utapa, ne pruživši mu pomoć, prema tužbi u koju je Insider dobio uvid.

Događaj se odvio ujutro 25. srpnja 2022. godine kada je Mika Wheeler Clabo pobjegao od policajca u Knoxvilleu i našao se u rijeci Tennessee.

Prema tužbi koju je Insajder pregledao, četiri policijska službenika nisu poduzeli nikakve mjere spašavanja i nisu obavijestili privatne spasioce, što je dovelo do smrti utopljenika.

Clabo se borio za život u vodi, pokušavajući održati glavu iznad površine, ali policajci su navodno odbili pružiti pomoć. Svjedoci tvrde da su izgledali zadovoljni što se on muči.

Tužbu protiv policajaca, načelnika policije i grada Knoxville podnijela je majka utopljenika, Kimberly Williams Clabo, tvrdeći da su prekršena građanska prava njezinog sina i da je došlo do nezakonite smrti.

Prema tužbi, Clabo se borio s ovisnošću o heroinu, no policajci su mu navodno odgovorili s neprimjerenom nebrigom kada je upao u rijeku.

Unatoč pozivima za pomoć, policajci su djelovali bez hitnosti, a Clabova glava nestala je pod vodom, rezultirajući utapanjem.

Policijska uprava Knoxvillea izdala je priopćenje u vezi s tužbom, tvrdeći da njihovi službenici nisu reagirali neprimjereno i da će se grad odlučno braniti od tužbe.

Odvjetnik majke preminulog mladića, Lance Baker, tvrdi da su prvi koji su reagirali bili prolaznici, dok policajci nisu pružili odgovarajuću pomoć.

Slučaj baca svjetlo na ozbiljne probleme u postupanju policije i odgovornosti prema građanima, a ishod tužbe će dalje razotkriti detalje ovog tragičnog događaja.

NAJNOVIJE!