Policija uhitila i odvukla svećenika i još dvije osobe zbog molitve u klinici za pobačaje

Njujorška policija uhitila je i gnjusno odvukla svećenika i još dvije osobe zbog molitve i razgovora sa ženama u klinici za pobačaje. Prema njima su postupili kao prema najvećim razbojnicima. 

Franjevac vlč. Fidelis Moscinski, uhićen je i odvučen iz ustanove za abortuse u subotu 27. studenoga u New Yorku tijekom kampanje Red Rose Rescue. Naime, ova klinika usmrćuje bebe do 24 tjedna u maternici.

Policija je uhitila svećenika i još dvije osobe zbog savjetovanja i molitve za žene u klinici za pobačaje. Nekoliko savjetnika ostalo je izvan objekta.

Molitvena akcija Red Rose Rescue je u priopćenju za javnost rekla da su se tri osobe u klinici za pobačaje “molile, savjetovale majke i razgovarale s osobljem (i policijom) unutar ustanove za pobačaj više od dva sata.”

“Ostali smo u zgradi kako bismo bili vjerni zagovornici majki i njihovih malenih”, rekao je Will Goodman, jedan od uhićenih muškaraca. “Po savjesti, nismo mogli otići dok su nevini ljudi u opasnosti.”

U priopćenju su objavili da su uhićene osobe “puštene neozlijeđene”. Njihov dan za sud providonosno je određen je za 13. prosinca. Molimo za njih!

Evo snimke uhićenja fra Moscinskog:

NAJNOVIJE!