Polovica majki koje su imale pobačaj kažu da su to učinile jer je briga o djeci preskupa

Više od polovice majki koje su imale pobačaj u posljednjih 12 mjeseci složilo se da su troškovi brige o djeci bili “primarni razlog” za pobačaj, prema novom istraživanju.

Dobrotvorna udruga Pregnant Then Screwed rekla je da su radili u suradnji s Women In Data na istraživanju 35.800 roditelja od kojih je izdvojen reprezentativan uzorak od 5.870 roditelja.

Prema nalazima ovog istraživanja, 52,5% majki koje su imale abortus donekle se ili u potpunosti slaže s tvrdnjom “Vjerujem da su troškovi brige o djetetu bili primarni razlog da prekinem trudnoću”.

To je neznatno smanjenje u odnosu na slično istraživanje koje je Pregnant Then Screwed proveo 2022. kada su otkrili da je 60,5% žena koje su imale pobačaj u nekom trenutku u prethodnih pet godina izjavilo da je trošak brige o djeci utjecao na njihovu odluku o pobačaju. Konkretno, 17,4% žena izjavilo je da su troškovi brige o djeci glavni razlog zašto su se odlučile na pobačaj.

Te žene ne žele pobačaj, samo osjećaju da nemaju drugog izbora.

Osim toga, kao dio svoje najnovije ankete, dobrotvorna udruga je otkrila da je 85% roditelja zabrinuto oko troškova skrbi o djeci u odnosu na rađanje više djece i složili su se s izjavom “Sklon sam smatrati da su troškovi brige za djecu previsoki za imati više djece”.

Joeli Brearley, izvršna direktorica i osnivačica Pregnant Then Screwed, rekla je : „Ponestaje nam beba. Natalitet je u padu. Ali roditelji koji žele imati više djece to si ne mogu priuštiti. Biti roditelj dovoljno je teško, ali kada imati više djece znači žrtvovati svoj prihod, rađanje se čini kao financijsko samoubojstvo. Ako ne budemo oprezni, roditeljstvo će biti luksuz, a ekonomija si ne može priuštiti da plati tu cijenu”.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!