Predsjednik Ugande: Ne trebamo pomoć Zapada ako moramo prihvatiti homoseksualnost!

Predsjednik Ugande, general Yoweri Museveni, uvjerava svoje građane da gospodarstvo zemlje ne treba pomoć Zapada ako je ta pomoć vezana uz prihvaćanje homoseksualnosti.

U službenoj izjavi danoj kao odgovor na zamrzavanje zajmova Ugandi od strane Svjetske banke, predsjednik je rekao da želi “svima dati do znanja, počevši od Uganđana, da će se Uganda razvijati sa ili bez zajmova”.

“S disciplinom, domoljubljem i borbom protiv korupcije, napredovat ćemo jer postoji naša poljoprivreda, naše industrije rastu, a naš uslužni sektor se širi. Stoga je žalosno da nas Svjetska banka i drugi akteri usuđuju novcem natjerati da napustimo svoju vjeru, kulturu, načela i suverenitet. Oni stvarno podcjenjuju sve Afrikance”, izjavio je Museveni.

Predsjednikova izjava je objavljena na X-u

Izjava je prvi put javno objavljena u rukom pisanom pismu predsjednika, koje je objavio na X, ranije poznatiji kao Twitter. Zatim je objavljeno u službenom priopćenju za javnost u četvrtak, 10. kolovoza.

Izjava dolazi nakon što je Svjetska banka ovog tjedna odlučila odbiti sve zahtjeve za zajmove od Ugande zbog nedavnog Zakona protiv homoseksualnosti, čiji je cilj zaštita braka i djece nametanjem kaznenih kazni za djela sodomije i homoseksualnog silovanja djece.

Ugandski ministar informiranja Chris Baryomunsi rekao je u srijedu: “Svjetsku banku i druge treba podsjetiti da je Uganda suverena zemlja koja donosi odluke u interesu svojih ljudi, a to je duh zakona protiv homoseksualnosti.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!