Redatelj Martin Scorsese će snimiti novi film o Isusu ove godine

Martin Scorsese potvrdio je da će njegov novi film o Isusu biti snimljen kasnije ove godine.

81-godišnji redatelj prošle je godine najavio da ima novi projekt o Kristu u pripremi nakon susreta s papom Franjom, a sada je otkrio da je scenarij dovršen i da je produkcija zakazana.

Scorsese je za novine Los Angeles Times rekao: “Pokušavam pronaći novi način da ga učinim dostupnijim i uklonim negativan teret onoga što je povezano s organiziranom religijom.”

Poznati redatelj otkrio je da će film trajati samo 80 minuta – što je daleko od dugotrajnosti njegovih nedavnih filmova – i da će se fokusirati na načela Isusovih temeljnih učenja.

Prema riječima redatelja, film će odražavati ono što je nekoliko njegovih prethodnih projekata pokušalo postići.

Scorsese je rekao: “Pokušao sam to pronaći s ‘Kundunom’ i ‘Posljednje Kristovo iskušenje’, čak i ‘Bande New Yorka’, u određenoj mjeri, načine za otkupljenje i ljudsko stanje te kako se nosimo s negativnim stvarima u nama.

Jesmo li pristojni, a zatim učimo postati nepristojni? Možemo li se promijeniti? Hoće li drugi prihvatiti tu promjenu? I stvarno je, mislim, strah od društva i kulture koji su iskvareni zbog nedostatka temelja u moralu i duhovnosti. Ne religiji. Duhovnosti. U poricanju toga.”

Dodao je: “To je pronalaženje vlastitog puta u… ako želite reći termin ‘religiozni’ smisao, ali mrzim koristiti taj jezik, jer se često krivo tumači. Ali postoji osnovno temeljno uvjerenje koje imam – ili pokušavam imati – i koristim ove filmove da to pronađem.”, rekao je redatelj.

NAJNOVIJE!