NaslovnicaVijestiRoditelji koji su doveli u bolnici bebu s bolovima u trbuhu su...

Roditelji koji su doveli u bolnici bebu s bolovima u trbuhu su ostali zapanjeni dijagnozom

Roditelji koji su doveli u bolnicu svoju bebu s bolovima u trbuhu ostali su zapanjeni nakon što im je rečeno da njihova djevojčica ima svog nerođenog blizanca skrivenog u sebi.

Liječnici su pretpostavljali da uklanjaju tumor dok nisu otkrili izraslinu na trbuhu desetomjesečnog djeteta, za koju se ispostavilo da je fetus.

Rijedak slučaj, poznat kao fetus u fetusu, zbunio je liječnike u bolnici u Pakistanu nakon što su neimenovanoj djevojčici prvobitno napravili ultrazvuk prije operacije.

Liječnici su objasnili kako su mislili da beba pati od ascitesa, što je stanje koje uzrokuje nakupljanje tekućine u dijelovima abdomena.

– Kad je operacija krenula, činilo se da sve ide prema očekivanjima. Međutim, nakon dva sata pojavilo se nevjerojatno otkriće nakon uklanjanja tumora iz želuca ove djevojčice – objasnio je kirurg Mushtaq Ahmed.

Sindrom “nestalog blizanca”

Šokantan slučaj, često nazivan sindromom “nestalog blizanca”, otkrio je da je djevojčica imala nerazvijenog blizanca u trbuhu.

Kako prenosi The Sun, njezin otac je potvrdio da je djevojčica i prije bila na liječenju jer je od rođenja imala bolove u trbuhu. Međutim, budući da nijedan od tretmana nije riješio njezinu misterioznu bol, obitelj ju je odlučila odvesti u bolnicu.

Ovo stanje se javlja kod svega jednog od 500.000 porođaja.

– Ovaj fenomen, poznat kao fetus u fetusu, uključuje razvoj blizanaca gdje jedan fetus raste unutar tijela drugog. To se događa jednom od milijun pojedinaca. Uzorak je poslan u laboratorij na daljnje sveobuhvatno ispitivanje – objasnio je kirurg.

Proces se, jednostavno rečeno, odnosi na blizance u kojima se jedno dijete razvija u majčinoj utrobi, dok se drugo razvija u trbuhu fetusa.

– Sam operativni zahvat bio je vrlo kompliciran, a primarni cilj je bio sačuvati život djevojčice. Zahvalni smo na Božjoj intervenciji koja je dovela do našeg trijumfa – naglasio je kirurg koji je potvrdio da je bebino stanje sada stabilno.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare