Roditelji nasmrt pretukli svoje jednomjesečne blizanke

Bebe su zadobile višestruke modrice i prijelome.

Roditelji Angelina Belinda Calderon i Fernando Vega, oboje 21, iz Houstona, Texas, optuženi su da su nasmrt pretukli svoje jednomjesečne blizanke.

Policija je otkrila da su bebe zadobile višestruke modrice i prijelome za koje medicinski stručnjaci pretpostavljaju da su uzrokovani nizom ozljeda tupim predmetom.

Tjedan dana nakon užasnog događaja, majka blizanki pokrenula je GoFundMe stranicu kako bi prikupila novac za pogrebe djevojčica. Međutim, policija je tada otkrila da su ona i otac djevojčice odgovorni za smrt novorođenčadi.

Houstonska policija stigla je u kuću u blizini Linden Creek Lanea na jugoistočnoj strani grada nešto iza 11 sati 4. listopada 2023. nakon poziva hitnoj službi. Kada su ušli, otkrili su da su Masail i Mirena Vega tragično preminuli.

Prema sudskim dokumentima, Vega je rekao policiji da je nakon što je odveo svoju suprugu, majku blizanaca, na posao, zatekao bebe u kolijevkama koje nisu disale. Tvrdio je da je ostavio baku da ih čuva dok ga nema.

Optuženi roditelji blizanki; Foto: Houston policija

Bebe su bile u modricama

Otac je rekao policiji da su on i još jedan član obitelji pokušali oživjeti bebe, ali nisu uspjeli. Obdukcijski nalaz pokazao je da su dvije bebe bile u modricama.

Dr. Jesus Rico, patolog s Instituta za forenzičku medicinu okruga Harris, rekao je da je prvo dijete imalo nekoliko ozljeda, uključujući dehidraciju i kontuzije na raznim dijelovima tijela, kao i prijelome koji ukazuju na prethodno zlostavljanje. Obavijestio je vlasti da su ove ozljede uzrokovane namjerno, a ne slučajno.

Druga blizanka također je imala nešto što je izgledalo kao modrice na tijelu, kao i ogrebotine i prijelome, za koje se vjeruje da su u skladu s fizičkim zlostavljanjem.

Liječnik je naglasio da ove ozljede nisu bile slučajne i da su se dogodile u nekoliko incidenata. Navodno se radilo o tri različita događaja.

Obe blizanke bile su pothranjene, pri čemu je jedna imala akutno krvarenje u mozgu, dok je druga pretrpjela krvarenje u mozgu i leđnoj moždini, što ukazuje na nedavnu traumu. Pojasnio je da su te ozljede mogle nastati sekundarnom ili izravnom traumom tupim predmetom.

Majka i otac trenutno su u zatvoru. Trebali bi se pojaviti na sudu radi ročišta za puštanje uz jamčevinu i pripremnog ročišta o optužbama.

NAJNOVIJE!