Roditelji ogorčeni na školu nakon što su učenici (11) dodijelili krevet s transrodnim učenikom

Obitelj iz Colorada progovara i poziva lokalni školski okrug da promijeni svoju politiku nakon što je njihovoj 11-godišnjoj kćeri dodijeljen krevet s biološkim muškarcem koji se identificirao kao žensko tijekom noćnog putovanja.

Kontroverza je započela u ljeto 2023. kada je 11-godišnja djevojčica iz petog razreda otišla na putovanje u Philadelphiju i Washington DC, gdje učenici dijele sobe (četiri u sobi i dva u svakom krevetu).

Iako je roditeljima rečeno da će učenici i učenici boraviti na različitim katovima hotela, jedna od djevojaka – poznata kao “DW” – je prve noći putovanja saznala da će dijeliti krevet s učenikom koji identificira kao transrodan. Učenik koji je pohađao drugu školu otkrio joj je informacije.

DW je ušla u kupaonicu da nazove mamu, koja je bila na putu, ali nije bila pratilja. Na kraju je školsko osoblje pristalo preseliti DW u drugu prostoriju.

DW pohađa školu u okrugu javnih škola okruga Jefferson.

DW-ovi roditelji, Joe i Serena Wailes, trebali su biti obaviješteni o dogovoru prije puta. Savez za obranu slobode ih predstavlja.

Prema trenutnoj školskoj politici, prema ADF-u, transrodnim učenicima “dodijeljeno je da dijele smještaj s drugim učenicima koji dijele rodni identitet učenika koji se dosljedno ističe u školi.”

“Pravila ne govore ništa o tome da djevojčica mora dijeliti krevet s dječakom koji se identificira kao transrodan”, rekao je ADF u pismu školi. “Ova politika i praksa krše iskrena vjerska uvjerenja naših klijenata i njihove djece, njihova roditeljska prava i roditeljska prava drugih roditelja u vašem okrugu, te prava na privatnost svih učenika.”

ADF je rekao da DW nije trebao biti smješten u istom krevetu ili sobi.

“Ako je mladoj djevojci poput DW neugodno dijeliti krevet s muškarcem koji se identificira kao djevojka, vjerojatno će joj također biti neugodno tuširati se, oblačiti se i spavati nekoliko metara dalje od ovog učenika”, stoji u pismu.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!