Roditelji žele spriječiti bolnicu da ukloni 7-mjesečnu bebu s uređaja za održavanje života

Pomolimo se za djevojčicu i obitelj koja je pod pritiskom zdravstvenog sustava!

Roditelji 7-mjesečne bebe vode pravnu bitku u Ujedinjenom Kraljevstvu kako bi spriječili bolnicu da ukloni aparat za održavanje života s njihove bebe.

Claire Staniforth i Dean Gregory, roditelji Indi Gregory, bore se na Visokom sudu u Londonu protiv preporuke Sveučilišne bolnice Nottingham NHS Trust za prekid liječenja za njihovu kćer.

Indi boluje od rijetke mitohondrijske bolesti i trenutno se nalazi na pedijatrijskoj intenzivnoj njezi u Queen’s Medical Centeru u Nottinghamu, prema skupini za ljudska prava Christian Concern.

Roditelji su ranije ovog mjeseca dobili samo 48 sati obavijesti o pravnom saslušanju na kojem će se odlučiti o budućnosti njihove kćeri.

Na saslušanju ovog tjedna na Visokom sudu u Londonu, odvjetnici NHS Trusta tvrde da je u Indinom “najboljem interesu” da ne dobije liječenje koje bi “održalo njezin život” ako se njezino stanje pogorša, prenosi The Christian Post.

Javno saslušanje u “najboljem interesu” zakazano je za ponedjeljak. Dokazi se očekuju od medicinskih stručnjaka i Deana Gregoryja (37) iz Ilkestona u Derbyshireu. Obitelj prima potporu od Christian Legal Centre, pravne podružnice Christian Concerna.

Otac je kritizirao zdravstveni sustav zbog pritiska na obitelj da odustane od kćeri

“Indi je bila u bolnici cijeli svoj mladi život. Ne osjeća bolove i očigledno je tješe njezini mama i tata”, rekao je Gregory nakon ovotjednog saslušanja.

Gregory je rekao da njegova kći reagira na dodir i može doživjeti sreću. Kritizirao je zdravstveni sustav zbog pritiska na obitelj da odustane od Indi.

“Bilo je kao da sam doživio pakao”, rekao je.

Andrea Williams, izvršna direktorica Kršćanskog pravnog centra, izjavila je u izjavi da “istinski suosjećajno društvo koje se brine za najranjivije u društvu to jednostavno ne čini.”

“Priznajemo hrabrost koju je Dean pokazao da ustane na sudu bez odvjetnika i brani život svog djeteta s težinom sustava koji je protiv njega”, rekao je Williams. “Sretni smo što sada podržavamo obitelj koja će učiniti sve što može da se bori za njezin život.”

Obitelj je bila pod pritiskom da abortira Indi više puta prije njezina rođenja, prema Gregoryju. Opisao je pravni postupak kao “nehuman i pogrešan na toliko razina”.

Otac je branio svoju kćer na sudu bez odvjetnika

Gregory je ispričao svoje iskustvo braneći svoju kćer na sudu bez odvjetnika, suočavajući se s odvjetnicima NHS-a.

“Kako ovo može biti ispravno za bilo kojeg oca?”, upitao je.

Obitelj je spremna učiniti sve što je potrebno da se bori za Indin život, rekao je Gregory.

“Pozivamo bolnicu i sudove da poštuju i podrže naše želje te da rade s nama na pronalaženju rješenja kako bismo Indi dali najbolje šanse za život”, dodao je.

NAJNOVIJE!