Rusija uputila ‘biblijsko upozorenje’ Finskoj: Ne znaju što čine!

"Takve se namjere mogu procijeniti koristeći se biblijskim tekstom kao vodičem: Ne znaju što čine", rekao je Vladimir Yermakov.

Finska će se suočiti s ruskim “potpunim vojno-tehničkim protumjerama” ako dopusti transport nuklearnog oružja na njenom tlu, zaprijetio je visokopozicionirani diplomat ruskog ministarstva vanjskih poslova.

“Takve se namjere mogu procijeniti koristeći se biblijskim tekstom kao vodičem: Ne znaju što čine”, rekao je Vladimir Yermakov, šef odjela za kontrolu naoružanja u ruskom ministarstvu vanjskih poslova, u intervjuu za državnu TASS agenciju.

“Bez obzira znaju li finske vlasti što rade, moraju se suočiti s vojno-tehničkim protumjerama Rusije”, dodao je Yermakov.

Yermakov je optužio Finsku i druge zemlje NATO-a da iskorištavaju rusku “umjerenost”.

Prema riječima ruskog diplomata, “svaki razuman gledatelj” je svjestan da Rusija nije prijetila Finskoj prije članstva u NATO-u.

Ponavljajući stav Kremlja, Yermakov kaže da je finsko vodstvo odbacilo ono što jamči mir i stabilnost, naime vojnu neutralnost.

Vjera Vladimira Putina: Vjeruje li ruski predsjednik u Boga?

Yermakov u intervjuu tvrdi da Finska trenutno raspravlja o mogućnosti stvaranja prijetnji Rusiji uz pomoć nuklearnog oružja.

Međutim, prema važećem finskom zakonu, zabranjeno je transportirati nuklearno oružje kroz zemlju ili ga unijeti u zemlju.

Kao protumjeru, zaprijetio je da će Rusija dodati lokacije iz Finske svojim legalnim ciljevima uništenja.

“Malo je vjerojatno da će se sigurnost povećati kada se na kartama ruskog generala pojave znakovi, što znači da su objekti na finskom teritoriju uključeni u popis legalnih ciljeva za uništenje u neposrednom vojnom sukobu između Rusije i NATO-a. Dobivate ono što naručite”, zaključio je. Yermakov.

NAJNOVIJE!