Skandal na Facebooku i Instagramu: Eksplicitni oglasi za AI “djevojke” preplavili mreže

Najmanje 29.000 oglasa za eksplicitne AI "djevojke" je objavljeno na Meta platformama - Instagramu i Facebooku.

Meta je sve više počela implementirati umjetnu inteligenciju na Facebooku, Instagramu i Whatsappu toliko da ne možete isključiti Meta AI.

Kako se pokazalo, njihovi alati nisu jedina umjetna inteligencija koja se širi Meta platformama. Eksplicitne reklame za AI “djevojke” pune stranice Facebooka i Instagrama.

Pretraga je otkrila da je najmanje 29.000 oglasa za eksplicitne AI “djevojke” objavljeno na Meta platformama, većina sa porukama vezanim uz seks; najmanje 19.000 oglasa ima termin NSFW (eng. not safe for work), a 14.000 NSFW AI.

Pretrage su obavljene u biblioteci Meta oglasa tvrtke, koja može prikazati sve oglase koji se trenutno nalaze na njezinim platformama.

Ovi eksplicitni oglasi definitivno krše Metina pravila oglašavanja sadržaja za odrasle, koja oglašivačima zabranjuju prikazivanje oglasa koji “sadrže sadržaj za odrasle, kao što su golotinja i prikazi ljudi u eksplicitnim ili sugestivnim položajima ili aktivnosti koje su pretjerano sugestivne ili seksualno provokativne.”

Smjernice zajednice Facebooka i Instagrama zabranjuju golotinju i sve što platforma vidi kao “nuđenje seksualnih usluga”. Platforme također zabranjuju seksualni jezik u slučajevima seksualnog nagovaranja (ili percipiranog nagovaranja), čak i “tipično seksualne emojije”.

U jednom eksperimentu koji je prošle jeseni proveo brend seksualnog wellnessa Unbound, Meta je opetovano odbijala oglase za seksualne igračke namijenjene ženama, dok je odobravala oglase usmjerene na muškarce. Prošlog studenog Meta je navodno odbila oglas za njegu mjesečnice jer je “za odrasle”.

Glasnogovornik Mete Ryan Daniels rekao je da tvrtka zabranjuje takve oglase i pregledava ih te će ukloniti one koji krše njezina pravila. “Kada identificiramo oglase koji krše pravila, brzo radimo na njihovom uklanjanju, kao što radimo ovdje.” Nastavljamo poboljšavati svoje sustave, uključujući način na koji otkrivamo oglase i ponašanje koji krše naša pravila.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!