Škole pozivaju roditelje da uklone TikTok s dječjih telefona kako bi izbjegli gledanje Hamasovih videa s taocima

Škole diljem Izraela i SAD-a pozivaju roditelje da uklone TikTok i Instagram s dječjih telefona kako bi izbjegli gledanje Hamasovih videa s taocima.

Židovski roditelji u Sjedinjenim Državama i Izraelu dobili su upozorenje da strogo ograniče pristup društvenim mrežama svojoj djeci kako bi spriječili da vide videozapise koje je postavila teroristička skupina Hamas, a koji bi mogli prikazati taoce kako mole za svoje živote.

Hamas je 7. listopada pokrenuo smrtonosne napade na Izrael, uzrokujući smrt najmanje 1300 Izraelaca, te ozljeđivanje preko 2000 osoba, dok je 150 ljudi držano kao taoci.

Napad se dogodio tijekom židovskog praznika Simchat Tora na Šabat, zatekavši Izrael nespremnim zbog iznenadnog prodora preko granice između Gaze i Izraela više od 1000 militanata Hamasa, koji su ubili izraelske civile i vojnike.

David Lange, osnivač bloga Israellycool koji živi u Izraelu, podijelio je poruku iz škole svoje kćeri na društvenim medijima, preporučujući roditeljima da izbrišu aplikaciju TikTok s telefona svoje djece.

Djeca to ne smiju gledati

Lange je dijelio svijest o nadolazećim videozapisima otetih koji mole za svoje živote i pozivao roditelje da spriječe djecu da ih gledaju.

Židovske škole u Sjedinjenim Državama, uključujući školu Frisch u New Jerseyju, također su dijelile slična upozorenja roditeljima. Ravnatelj škole, rabin Eli Ciner, preporučio je učenicima da izbrišu TikTok i Instagram na temelju preporuke lokalnih psihologa i izraelske vlade.

Ravnateljica Nicole Nash iz škole Hannah Senesh Community Day u Brooklynu, New York, potaknula je roditelje da razmotre ograničavanje pristupa društvenim medijima svojoj djeci i potaknula otvorenu komunikaciju o ovom osjetljivom pitanju.

Nakon Hamasovih napada, Izrael je izveo zračne napade na Pojas Gaze i najavio prekid opskrbe hranom i gorivom kako bi eliminirao džihadiste duž južne granice i potaknuo civile da napuste ciljana područja.

Hamas je pozvao na “Petak poplave Al-Aqse” 13. listopada, potičući militante na Zapadnoj obali da “napadnu” Jeruzalem. Glasnogovornik brigada Qassam, Abu Obeida, najavio je moguće pogubljenje talaca kao odgovor na izraelske zračne napade.

Izraelski ministar vanjskih poslova, Eli Cohen, upozorio je Hamas da ne ozlijedi talce i istaknuo da takvi zločini neće proći nekažnjeno.

Zamjenik šefa Hamasa Saleh al-Arouri tvrdi da teroristička skupina ima dovoljno talaca da prisili Izrael na oslobađanje Palestinaca iz zatvora.

NAJNOVIJE!