Španjolski biskup o Bidenu: Križanje u znak podrške pobačaju je svetogrđe

Američki predsjednik Joe Biden našao se na meti kritika jer se prekrižio tijekom skupa na kojem su kritizirane mjere koje ograničavaju pobačaj.

Među njegovim kritičarima je José Ignacio Munilla, biskup u Španjolskoj, koji je Bidenovu gestu nazvao “svetogrđem”.

Biden je 23. travnja otišao u Tampu na Floridi radi pauze u kampanji – tjedan dana prije stupanja na snagu zakona koji ograničava pobačaj s 15 na 6 tjedana trudnoće.

Dok je Bidenova pristaša na pozornici kritizirala guvernera Floride i bivšeg republikanskog kandidata za predsjednika, Rona DeSantisa, zbog potpisivanja zakona, Biden se prekrižio.

Osudio križanje kao svetogrdnu gestu

U svom radnom programu radija Radio María España, Munilla je rekao da pravljenje znaka križa u znak podrške pobačaju predstavlja “svetogrdnu” gestu i “oskvrnuće znaka križa”.

“Pozivanje na Isusa Krista u prilog pobačaju” izazvalo je oštre kritike “u mnogim pro-life i katoličkim krugovima”, istaknuo je biskup.

Križanje se, rekao je Munilla, treba koristiti kao znak “u kojem se prisjećamo da je Isus dao svoj život za nas, dao je svoj život za sve nevine, dao je svoj život da vrati nevinost i da nas učini svetima”.

Međutim, kako prenosi CNA, koristiti znak križa kao što je to učinio Biden znači “prizivati ​​križ na svetogrdni način”.

Osvrćući se na incident, španjolski je prelat upozorio na rizik u kojem katolik javno pokazuje svoju vjeru križanjem, dok u isto vrijeme izvrće njezino značenje “na svetogrdni način”.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!