Joe Biden se prekrižio tijekom skupa za pobačaj na Floridi: “To je svetogrđe!”

“Ne možeš biti katolik i podržavati pobačaj!”

Predsjednik Joe Biden uhvaćen je kamerom kako se prekrižio na skupu za pobačaj u Floridi, naizgled reagirajući protiv zakona koje je odobrio guverner Ron DeSantis za ograničavanje pobačaja u državi Sunshine.

U sada već viralnom videu, 81-godišnji demokrat i navodni katolik križa se dok govornik govori da, za DeSantisa, “15 tjedana nije bilo dovoljno; morali smo ići na šest tjedana” kao zakonsku granicu za pobačaje na Floridi.

“Ne možeš biti katolik i podržavati pobačaj!” nastavio je post na X. “Ne možete se pozivati ​​na BOGA i promovirati Smrt!”

Tijekom kampanje na Floridi, Biden je napao državnu šestotjednu zabranu kao “ekstremnu” i ponovno izjavio da bi ubijanje nerođenih trebalo biti “ustavno pravo u federalnom Ustavu”.

Katolička Crkva uči, u skladu s prirodnim pravom, da je pobačaj uvijek teški grijeh i “gnusan zločin”, koji Crkva kažnjava izopćenjem.

Znak križa zaziva Presveto Trojstvo, “obilježava otiskom Krista” i “označava milost otkupljenja koje nam je Krist zadobio svojim križem”, stoji u Katekizmu Katoličke Crkve .

“Apsolutno podlo, molite se za dušu našeg predsjednika, on je slab starac, mora se pripremiti za susret sa svojim tvorcem”, rekao je biskup Joseph Strickland, biskup u miru od Tylera u Texasu, u odgovoru.

“Njegovo križanje je apsolutno zlo, simbolično odbacivanje katoličke vjere u koju navodno vjeruje”, napisao je đakon Keith Fournier.

“Želio bih da ga, za spas njegove duše, njegov biskup službeno ekskomunicira”, nastavio je đakon. “Bio je to, od najranijih stoljeća, lijek za povratak grešnika Isusu Kristu.”

“Ismijavanje katoličke vjere i crkvenog nauka o svetosti ljudskog života predstavlja novu niskost u predsjedništvu moralnih niskosti”, rekao je vlč. R. Vierling.

“Ovo je nevjerojatno uvredljivo”, napisao je potpredsjednik Zaklade Heritage Roger Severino.

“Znak križa je svetinja, a ne politički rekvizit, pogotovo ne kao podrška pobačaju”, dodala je Severino.

Drugi su kritizirali Bidenov postupak kao “demonski” i “svetogrđe”.

NAJNOVIJE!